Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Volodin: Întotdeauna Rusia s-a pronunțat împotriva acțiunilor violente

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaВячеслав Володин
Вячеслав Володин - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Dumei de Stat a declarat că participanții la acțiunile neautorizate din alte țări erau numiți de către Washington luptători pentru libertate, dar când astfel de acțiuni au avut loc în SUA, participanții la ele au fost declarați teroriști interni.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Rusia a optat întotdeauna împotriva acțiunilor violente, iar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut aceste metode. Declarația a fost făcută de președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, care a fost citat de RIA Novosti.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Moldova
Lavrov a avertizat despre pericolul cenzurii din Statele Unite pentru întreaga lume

Volodin a spus că deja mulți ani elita politică din SUA i-a pus pe americani să se confrunte între ei, pe diferite principii: religioase, de gen, politice. În cadrul campaniei prezidențiale, potrivit președintelui Dumei de Stat, această confruntare a căpătat un caracter un aspect deosebit de periculos și tăios din partea ambelor tabere. Utilizarea acestor instrumente de către una dintre forțele politice a determinat radicalizarea cele de-a doua părți, în cazul de față a celei care îl susține pe președintele Trump.

"Noi am fost întotdeauna împotriva acestor metode și considerăm că ele sunt inadmisibilele. Lupta pentru putere, purtată de două partide de bază din SUA, a dus la luarea cu asalt a Parlamentului și la pierderi de vieți omenești. Întotdeauna noi, dar vreau să menționez - întotdeauna, am pledat împotriva acțiunilor de forță, neconstituționale, dar Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au susținut și încurajat aceste acțiuni în multe țări ale lumii, amestecându-se în afacerile lor suverane", a declarat Volodin.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Reacția Vestului la Navalnîi are menirea de a distrage atenția
Președintele Dumei de Stat a menționat că, în Europa, în spațiul post-sovietic, în Orientul Apropiat, în Asia, în Africa, în America Latină, participanții la acțiunile neautorizate erau numiți de către Washington luptători pentru libertate și democrație.

"Dar când același lucru s-a întâmplat chiar în Statele Unite ale Americii, ei i-au declarat pe acești oameni teroriști interni, care riscă 15-20 de ani de pușcărie. Hai să le spunem lucrurilor pe nume", a declarat președintele Dumei de Stat.

El a spus că ceea ce se întâmplă în SUA constituie un atentat la drepturile și libertățile omului, dar a precizat că acestea țin de treburile interne ale țării.

Сторонники президента Дональда Трампа протестуют в Лас-Вегасе - Sputnik Moldova
Cele mai frecvente întrebări adresate de americani: Ce spune Zaharova
Președintele Dumei de Stat a amintit că Twiter și Facebook au blocat contul președintelui în exercițiu al SUA, Donal Trump, și a menționat că samavolnicia la care se dedau rețelele sociale să nu se repete și în Rusia. Volodin a spus că departamentul pentru relații externe a Dumei de Stat i s-a dat sarcina să prezinte organizațiilor internaționale o analiză a situației formate în timpul alegerilor în SUA sub aspectul dreptului la cuvânt.

Anterior Twiter și Facebook au anunțat că blochează pe o perioadă nelimitată conturile lui Tramp, pe care l-au acuzat că ar fi incitat la violență. Exemplul acestora a fost preluat și de alte rețele de socializare mai puțin cunoscute. Platformele informaționale și companiile IT americane au un caracter global.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0