Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a avertizat despre pericolul cenzurii din Statele Unite pentru întreaga lume

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă americanii nu vor face față acestei probleme, toată lumea va trebui să fie pregătită pentru consecințele unui astfel de eșec al statului american, a opinat Lavrov.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Rusia speră că societatea din Statele Unite nu va permite elitelor să folosească cenzura în lupta lor reciprocă, consecințele putând fi grave pentru întreaga lume, a declarat ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

"Să sperăm că, totuși, societatea americană nu va permite elitelor, în lupta lor reciprocă, să folosească această cenzură evidentă într-o încălcare flagrantă a Constituției și obligațiilor internaționale. Dar aceasta este problema societății americane. Dacă americanii nu vor face față acestei probleme, noi nu vom putea face nimic în acest sens, dar atunci va trebui să fim pregătiți, toată lumea va trebui să fie pregătită pentru consecințele unui astfel de eșec al statului american, iar consecințele vor fi foarte grave pe arena mondială. Cred că toată lumea înțelege acest lucru ", a spus Lavrov la conferința de presă.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Reacția Vestului la Navalnîi are menirea de a distrage atenția
Pe 6 ianuarie, susținătorii președintelui american Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul după mitingul lui Trump de la Washington, întrerupând activitatea Congresului pentru câteva ore. În urma revoltelor, o manifestantă și un polițist au murit, iar alte trei persoane au decedat din cauze nonviolente. După ce forțele de ordine au înlăturat protestatarii din clădirea Congresului, congresmenii au confirmat victoria democratului Joe Biden în ultimele alegeri prezidențiale. Camera Reprezentanților Congresului l-a pus sub acuzare pe Trump pentru incitarea la răscoală.

Twitch, Twitter, Facebook, Youtube și Instagram au blocat anterior conturile lui Trump pentru diferite perioade de timp în urma declarațiilor sale cu privire la revoltele de la Washington de pe 6 ianuarie. Motivul – mesaje, inclusiv video, adresate protestatarilor care au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington. Îndemnându-i, pe de o parte, să se comporte pașnic și să plece acasă, Trump i-a numit patrioți și a declarat că alegerile au fost fraudate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0