Lituania i-a interzis accesul pe teritoriul său lui Filip Kirkorov

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПевец Филипп Киркоров
Певец Филипп Киркоров - Sputnik Moldova
Abonare
Interdicția va fi în vigoare timp de cinci ani. Politicienii lituanieni au fost nemulțumiți de poziția artistului rus cu privire la Crimeea.

CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Cântărețul rus Filip Kirkorov este inclus în lista persoanelor indezirabile din Lituania. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne al republicii baltice Agne Bilotaite pe Facebook.

microfoane, media, presa, conferință - Sputnik Moldova
Societate
Video: Relatarea unui jurnalist persecutat în Letonia

Interdicția intrării interpretului în Lituania este valabilă din 19 ianuarie și va rămâne în vigoare timp de cinci ani.

„Interpreții care justifică public ocuparea Crimeii nu pot fi tolerați în niciun stat democratic. Avem o poziție tranșantă cu privire la astfel de subiecte, așa că nu a existat nicio îndoială că Filip Kirkorov va fi inclus pe lista persoanelor indezirabile din Lituania", a spus ea.

Luni, Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei a făcut un demers la Departamentul Migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al republicii, cu cererea de includere a cetățeanului Rusiei și al statului UE Bulgaria Fhilip Kirkorov în lista națională a străinilor cărora le este interzisă intrarea în Lituania.

Ministrul de externe Gabrielus Landsbergis a spus că Kirkorov „a negat în mod deliberat integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei” și, prin urmare, ar trebui inclus în lista neagră.

Спутник Латвия - Sputnik Moldova
Societate
Video: „Nu-i lăsăm pe ai noștri” - proiect în susținirea jurnaliștilor Sputnik și Baltnews

Anterior, Ministerul de Externe al Lituaniei a început să ia în considerare posibilitatea interzicerii intrării în țară a lui Filip Kirkorov și Mihail Șufutinski, după scandalul iscat pe fundalul faptului că organizatorilor concertelor în republică ale acestor cântăreți li s-au acordat despăgubiri pentru anularea spectacolelor. Prejudiciul total a fost estimat la peste 30 de mii de euro. În același timp, concertele în sine au fost amânate pentru o dată ulterioară.

Conservatorii lituanieni au propus și anterior includerea pe lista persoanelor nedorite a lui Kirkorov, „care nu și-a ascuns niciodată sprijinul pentru anexarea Crimeii și a susținut acolo concerte”.

Atunci motivul indignării conservatorului Laurynas Kasciunas a fost apariția cântărețului la secția de votare de la Ambasada Rusiei la Vilnius pentru a participa alegerile prezidențiale din Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0