Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte legitimații de tip nou pentru veteranii de război au fost eliberate

© Sputnik / Mihai CarausАвтопробег, посвященный 76-летию освобождения и Шерпенский плацдарм
Автопробег, посвященный 76-летию освобождения и Шерпенский плацдарм - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste 19 mii de legitimații de model nou pentru veteranii de război au fost eliberate din 2018 și până acum, conform planului guvernamental de înlocuire a legitimațiilor de model vechi.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Aproximativ 3 800 de legitimații de tip nou au fost perfectate în anul 2020 pentru veteranii de război, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Alocații mai mari pentru veteranii de război - detalii

Acţiunea de schimbare a legitimaţiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou s-a desfășurat în contextul realizării Planului guvernamental „Memorie. Onoare. Respect”, care are ca scop consolidarea încrederii şi îmbunătăţirea protecţiei sociale şi de drept a veteranilor de război și participanţilor la acţiunile de luptă.

Legitimațiile au fost perfectate în urma examinării a peste 5 000 de dosare depuse pentru confirmarea sau reconfirmarea statutului de veteran de război, a precizat Vladimir Iliev, Secretarul de stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învăţământ militar şi planificare a resurselor.

În total, de la începutul anului 2018 și până la sfârșitul anului 2020, au fost perfectate peste 19 mii de legitimații de model nou pentru veteranii de război. 

Din numărul total de 3 800 de legitimații de tip nou eliberate în 2020, trei au fost destinate veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Ветеран ВОВ Иван Иванович Сухоруков - Sputnik Moldova
Un mare regret: Ce-i macină pe veteranii de război din Republica Moldova

Alte 591 de legitimații de tip nou au fost elaborate pentru veteranii acţiunilor de luptă din Afganistan.

Un număr de 3 107de legitimații de tip nou au fost perfectate pentru veteranii acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Încă 77 de legitimații de tip nou le-au fost eliberate veteranilor acţiunilor de luptă din Afganistan, care au participat și la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Totodată, 21 de legitimații de tip nou au fost perfectate pentru veteranii acţiunilor de luptă de pe teritoriile altor state (cu excepția Afganistanului) și persoanele asimilate participanţilor la război.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0