Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul autorităților pentru diplomații moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua profesională a Diplomatului, marcată pe 17 ianuarie, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul interimar, ministrul interimar de Externe, Aureliu Ciocoi, le-au adresat mesaje de felicitare celor care ne reprezintă țara peste hotare.

CHIȘINĂU, 17  ian - Sputnik.  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi le dorește diplomaților, de ziua lor profesională, „realizări frumoase în această activitate prestigioasă, notabilă și complexă”. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a vorbit iar despre relația cu Rusia: Declarații despre Transnistria

„Stimați diplomați, pe bună dreptate se zice că atunci când diplomații vorbesc, armele tac. Grație eforturilor Dumneavoastră, lumea poate deveni mai cooperantă și mai bună”, se arată în mesajul de felicitare al președintelui Parlamentului.

Zinaida Greceanîi menționează că sarcina principală a diplomaților „rezidă în a reprezenta cu demnitate statul nostru și a menține zilnic cooperarea eficientă în toate domeniile cu cele aproape 150 de țări cu care Republica Moldova a stabilit relații diplomatice”.

„Este important să promovați și în continuare obiectivul principal al politicii externe a Republicii Moldova – dezvoltarea unor relații bune atât cu Estul cât și cu Vestul”, se mai arată în mesaj.

De asemenea, Zinaida Greceanîi subliniază „cât de mult contează munca diplomaților pentru conaționalii noștri aflați în străinătate”.

Președintele Parlamentului se referă și la „semnificația diplomației economice ca funcție importantă a politicii externe a Republicii Moldova”.

„Trebuie să consolidăm capacitățile diplomatice pentru a promova potențialul comercial-economic,  investițional, turistic al țării noastre. Moldova are o ofertă atractivă în aceste domenii și aceasta trebuie să ajungă la toți partenerii”, se spune în mesajul Zinaidei Greceanîi. 

Premierul interimar și ministrul interimar de Externe, Aureliu Ciocoi, definește în mesajul său de felicitare adresat diplomaților obiectivul de bază al politicii externe.

„Prioritatea absolută a politicii externe este conturată clar și pragmatic: Republica Moldova rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne și externe a țării”, se arată în mesajul lui Aureliu Ciocoi. 

Президент Молдовы Майя Санду и посол ЕС в республике Петер Михалко  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a anunțat prioritățile vizitei sale la Bruxelles
În opinia sa, „diplomația Moldovei a demonstrat în pofida provocărilor pandemiei un grad înalt de mobilizare și responsabilitate profesională, oferind asistență promptă zecilor de mii de conaționali, care au fost afectați în întreaga lume, precum și promovarea intereselor noastre naționale, în special pe fundalul direcționării asistenței și facilitării schimbului de informații cu partenerii noștri internaționali, atât de vitale în combaterea consecințelor COVID-19 și fortificarea sistemului național de sănătate”.

Aureliu Ciocoi le dorește diplomaților „multă sănătate, noi realizări și aprecieri înalte a rezultatelor activității Dumneavoastră”.

Ziua profesională a Diplomatului este marcată pe 17 ianuarie începând cu anul 2015.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0