Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii consumă tot mai multe gaze: Câți au fost deconectați pentru datorii

© Sputnik / Mihai CarausPlită cu gaz
Plită cu gaz - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii consumă tot mai multe gaze naturale. Cel puțin asta arată datele prezentate de întreprinderea „Moldovagaz”. Potrivit unui raport, în decembrie 2020 țara noastră a consumat cu 16,2% mai mute gaze, decât în decembrie 2019.

CHIȘINĂU 14 ian - Sputnik. În ultima lună a anului trecut, moldovenii au consumat 180,7 milioane de metri cubi de gaz, ceea ce este cu peste 16 la sută mai mult decât în decembrie 2019. 

Gazprom - Sputnik Moldova
De ce este mai profitabil un contract cu Gazprom decât achizițiile de la bursele de gaze

Totodată, potrivit întreprinderii „Moldovagaz”, consumul din luna decembrie este mai mare decât în luna noiembrie 2020 cu 24,6%. 

Datele mai arată că, până la finele lunii decembrie, consumatorii casnici au plătit 98,4% din facturi, ceea ce este cu 0,5 puncte procentuale mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2019. Persoanele juridice au achitat 99,5%, mai mult cu 0,1 puncte procentuale comparativ cu anul 2019. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,9%.

Totodată, datornicii au fost deconectați de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Astfel, 109 persoane au rămas fără gaz din cauză că nu au plătit la timp facturile. Datoriile acestora au ajuns la peste 133 de mii de lei. Potrivit întreprinderii, anul trecut pentru furnizarea de gaze naturale s-au achitat 3,805 miliarde de lei, ceea ce constituie 99,2% din volumul total furnizat consumatorilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0