Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Germania și Marea Britanie au noi reguli de intrare în țară

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
În Germania și Marea Britanie devin obligatorii testele la noul coronavirus pentru cei care vor să treacă hotarele acestor două țări. Cei care nu se vor conforma, nu vor putea traversa frontiera sau nu li se va permite să urce în avion.

CHIȘINĂU 15 ian - Sputnik. Cei care vor să plece în Germania trebuie să știe că au fost emise noi reguli de intrare în țară, ce vor fi valabile până în data de 31 martie 2021. Astfel, toți care vor să treacă hotarul Germaniei vor trebui să prezinte testul negativ la COVID-19. Acesta trebuie efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de a ajunge în Germania. 

Decolarea avionului - Sputnik Moldova
Societate
Atenție: Noi reguli de zbor în Irlanda - Din ce dată intră în vigoare

Persoana trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului la check-in pentru zbor, precum și la cererea poliției federale sau a autorităților competente atunci când trece controlul de frontieră în Germania. 

Totodată, cei care vor intra în Germania din țările din zona roșie vor trebui să se autoizoleze pentru zece zile. De asemenea, Compania Air Moldova anunță că pasagerii care vor zbura în Germania trebuie să completeze în prealabil un formular. După ce acesta a fost completat, pasagerul va primi un e-mail de confirmare. Prezența formularului completat, precum și corectitudinea completării acestuia, sunt verificate la check-in pe aeroport. Celor care nu vor completa formularul nu li se va permite îmbarcarea în aeronavă. 

Și în Marea Britanie se impune testul negativ la COVID-19 la intrarea în țară. Începând cu data de 18 ianuarie, toți cei care vor pleca în Marea Britanie trebuie să efectueze testul, cu trei zile înainte de plecare. Compania avia anunță că la check-in toți pasagerii, cu excepția copiilor mai mici de 11 ani, trebuie să prezinte rezultatul negativ al testului. Rezultatul testului trebuie prezentat în original în limba engleză, franceză sau spaniolă. Testele care nu vor corespunde cerințelor nu vor fi acceptate, iar pasagerului nu i se va permite îmbarcarea în avion. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0