Premierul interimar Aureliu Ciocoi a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu

© Sputnik / Mihai CarausPremierul interimar Aureliu Ciocoi, împreună cu ministrul Educației Liliana Pogolșa, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu
Premierul interimar Aureliu Ciocoi, împreună cu ministrul Educației Liliana Pogolșa, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova sărbătorește astăzi aniversarea a 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cu acest prilej, premierul interimar a depus flori la bustul poetului.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi, împreună cu ministrul Educației, Liliana Pogolșa, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu.

După ceremonie, oficialul a făcut declarații pentru presă.

„Aș dori să felicit oamenii de cultură, oamenii care și-au dedicat întreaga viață pentru promovarea valorilor culturale, fiind în ziua culturii naționale. Regret nespus faptul că anul 2020, fiind puternic marcat de efectele pandemiei COVID-19, a dus la un deficit enorm al culturii pentru fiecare din noi, prin faptul restricțiilor sanitare, epidemiologice. Ați văzut că în ședința Com isiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică am decis ca excepție să permitem reluarea activității teatrelor, dându-le posibilitatea talentaților noștri actori să iasă în scenă în fața spectatorilor”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Și ministrul Educației a făcut declarații și a vorbit în fața presei despre importanța zilei de astăzi.

Acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Misterul din viața lui Eminescu și monumentul din Paris al poetului

„Astăzi, de ziua de naștere a geniului poeziei românești, sărbătorim și Ziua Națională a Culturii, zi deosebită. Marele poet Mihai Eminescu spunea în una din operele sale că cultura nu o poți ridica cu umărul, doar prin muncă asiduă, de aceea, toate eforturile, toate realizările pe parcursul anilor ale personalităților din domeniul culturii, ale marcantelor personalități din domeniul culturii sunt incontestabil acea valoare care contribuie la dezvoltarea culturii naționale”, a declarat Lilia Pogolșa. 

Din anul 2012, pe 15 ianuarie, în onoarea lui Mihai Eminescu, în Republica Moldova este marcată și Ziua Națională a Culturii, instituită printr-o hotărâre a Parlamentului.

În acest an, din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea contaminărilor cu COVID-19, programul acțiunilor de omagiere a poetului național prevede o implicare a publicului mai redusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0