Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pașapoarte de vaccinare pentru călătoriile internaționale – ce spune OMS

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЭмблема ВОЗ, архивное фото
Эмблема ВОЗ, архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un expert din cadrul OMS a anunțat că organizația va dezbate în scurt timp posibilitatea utilizării unor paşapoarte de vaccinare pentru călătoriile internaţionale.

BRUXELLES, 15 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este pe cale să dezbată posibilitate instituirii unor pașaparte de vaccinare pentru călătoriile internaționale. Anunțul a fost făcut astăzi de Oleg Benesh, expertul departamentului de imunologie din cadrul biroului european al instituţiei.

OMS - Sputnik Moldova
Societate
OMS vrea intensificarea măsurilor împotriva COVID-19

El a afirmat că această temă "se află pe agenda Comitetului Internaţional pentru reglementări medicale şi sanitare".

"Odată cu apariţia vaccinurilor eficiente şi sigure împotriva coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaţionali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internaţional este o chestiune reglementată prin normele medicale şi sanitare", a apărat el cauza pașapoartelor internaționale de vaccinare.

De asemenea, el a arătat că OMS analizează aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale acestei iniţiative.

Potrivit expertului, OMS în prezent acţionează pe trei direcţii principale: recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intenţionează să călătorească, aprobarea de către ţări a unor restricţii sau cerinţe de vaccinare pentru persoanele care călătoresc şi schimbul de informaţii între ţări cu privire la procesul de vaccinare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0