Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS vrea intensificarea măsurilor împotriva COVID-19

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaOMS
OMS - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa a cerut intensificarea măsurilor anti-pandemie pentru a răspunde situației alarmante provocate de noua tulpină de COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a atras atenția într-o conferință de presă asupra situației sanitare actuale pe care a numit-o „un punct de revărsare în cursul pandemiei”, provocată de creșterea numărului de cazuri, dar și de noile tulpini de coronavirus.

”Aceasta este o situație alarmantă, ceea ce înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut și să intensificăm măsurile sociale și de sănătate publică pentru a fi siguri că putem aplana linia verticală abruptă în unele țări”, a declarat Kluge.

El a făcut trimitere la noua tulpină descoperită pentru prima dată în Marea Britanie și care s-a dovedit a fi mai contagioasă decât variantele anterioare.

Люди гуляют по торговому району в канун Рождества в районе Гиндза в Токио - Sputnik Moldova
Stare de urgență la Tokyo din cauza COVID 19: Ce va fi cu Olimpiada?
OMS Europa consideră că deși este normal ca virușii să se schimbe în timp și, în plus, nu se crede că această tulpină provoacă simptome mai severe, situația e îngrijorătoare din cauza „transmisibilității crescute” a acesteia. Măsurile propuse de reprezentantul OMS au fost aceleași de până acum însă, el a menționat purtarea generalizată a măștii, limitarea întrunirilor sociale, menținerea distanței fizice și spălarea mâinilor cât mai des.

De precizat că bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 148 294. În total, 136 800 de persoane au fost tratate de coronavirus până acum, iar numărul deceselor provocate a ajuns la 3106 de cazuri. În tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se află 5 018 persoane, iar 24 467 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0