Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID la zi: Cazurile noi sunt în creștere aproape dublă

Abonare
Încă 808 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 150 946. De asemenea, alte 17 persoane au decedat după ce s-au contaminat cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Alte 808 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate și raportate miercuri, 13 ianuarie, la un briefing organizat de Ministerul Sănătății.

Vaccinare - Sputnik Moldova
Politică
Planul național de vaccinare împotriva COVID a fost aprobat

Contaminările au fost confirmate prin efectuarea a 3436 de teste - 3086 primare și 350 repetate.

Cazurile noi sunt în creștere față de ziua anterioară: pe 12 ianuarie au fost raportate 476 de contaminări cu COVID-19.

Printre persoanele nou-depistate cu coronavirus sunt și 43 de lucrători medicali: medici - 10, asistenți medicali - 20, personal auxiliar - 13.

Din cele 808 cazuri noi, 8 sunt de import: Ucraina-3, Marea Britanie-2, Grecia-1, Germania-1, Irlanda-1.

În ultimele 24 de ore au decedat 17 persoane care s-au infectat cu noul coronavirus. Numărul deceselor provocate de virus a ajuns la 3193 în Republica Moldova. 

În spitale sunt internați acum 2334 de pacienți confirmați cu COVID-19. Dintre ei, 214 persoane sunt în stare foarte gravă, inclusiv 42 de pacienți fiind conectați la aparate de respirație asistată.

La domiciliu se tratează de COVID-19 în formă ușoară 3994 de persoane. Totodată, 19098 de persoane sunt sub supraveghere la domiciliu.

La briefing, autoritățile medicale au relevat că Planul național de imunizare anti COVID-19 a fost aprobat miercuri, 13 ianuarie, de Comisia națională extraordinară de sănătate publică. 

Medicina - Sputnik Moldova
Societate
Tot mai multe decese provocate de complicațiile cauzate de COVID-19

Populația Republicii Moldova va fi vaccinată împotriva COVID-19 în trei etape. Vaccinul anti COVID-19 va fi administrat în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice în mod gratuit.

În zilele de 13 și 14 ianuarie, personalul medical implicat în coordonarea și implementarea vaccinării anti-COVID-19, din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și centrelor de sănătate, este instruit cu privire la  vaccinarea anti-COVID-19 în Republica Moldova.

Ședințele de instruire sunt organizate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0