Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președinția a publicat programul vizitei Maiei Sandu la Kiev

© Sputnik / Mihai CarausTricolor
Tricolor - Sputnik Moldova
Abonare
Programul vizitei oficiale a președintelui Republicii Moldova în Ucraina a fost publicat cu puțin timp în urmă.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Programul vizitei președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în Ucraina începe la ora 10:30 cu depunerea coroanei de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Ce fac Maia Sandu și Volodimir Zelenski la Kiev: programul vizitei

Reperele programului au fost publicate de Președinția Republicii Moldova cu puțin timp în urmă. Ulterior, la 10:40, președintele și delegația oficială vor depune flori la Memorialul victimelor Holodomorului, iar la 10:50 va avea loc ceremonia de depunere a unei lămpi aprinse în memoria celor căzuți în Piața Maidan - Nebesnaya Sotnya.

Așa cum a anunțat și administrația prezidențială de la Kiev, între 11:00-11:20 va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare de către președintele ucrainean a președintelui moldovean. Cei doi vor face o poză comună după care va urma înscrierea în Cartea Oaspeților de Onoare. Întrevederea celor doi șefi de state în format tete-a-tete va dura aproximativ 40 de minute, între 11:20-12:00, după care va avea loc și o întrevedere în format lărgit, care va dura până la 12:50. Pentru ora 13:00-13:10 este programată ceremonia de semnare a documentelor bilaterale moldo-ucrainene, iar între 13:10-13:30 Maia Sandu și Volodimir Zelenski vor face declarații de presă.

Tot astăzi, marți, 12 ianuarie, președintele moldovean se va întâlni cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmitro Razumkov, între 15:05-15:50, iar de la 16:00-16:45, cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. 

Вид на заснеженный Киев, Украина - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a plecat deja la Kiev: Cu ce transport călătorește

Amintim, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, însoțită de alte nouă persoane care fac parte din delegația oficială a Republicii Moldova a plecat luni seara spre Kiev. Informația a fost confirmată pentru presa din Chișinău de către noul purtător de cuvânt al președintelui, Sorina Ștefârță. Potrivit acesteia, cortegiul prezidențial merge în Ucraina cu mașina, nu cu avionul.

De precizat, din delegația oficială a Republicii Moldova care pleacă la Kiev fac parte, Maia Sandu, președinte al Republicii Moldova, Dumitru Socolan, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Spînu, secretar general al Aparatul Președintelui Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe, Sergiu Tofilat, consilier în domeniul energetic, Ruslan Bolbocean, ambasador al Republicii Moldova în Ucraina, Viorica Sturza, șefa Secției protocol și comunicare în cadrul Președinției Republicii Moldova, Dumitru Doru, fotograf, Secția protocol și comunicare, Andrei Boghinschi, cameraman, Secția protocol și comunicare, Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0