Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce fac Maia Sandu și Volodimir Zelenski la Kiev: programul vizitei

Abonare
Site-ul administrației prezidențiale de la Kiev a anunțat programul întâlnirii de marți dintre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Site-ul administrației prezidențiale al Ucrainei anunță presa că la ora la 11:00 va avea loc ceremonia oficială de întâlnire a președinților Republicii Moldova și Ucrainei. După care, la ora 13:00 presa va putea urmări ceremonia semnării documentelor bilaterale dintre Ucraina și Moldova. Și în final, la ora 13:10, vor avea loc declarații ale celor doi șefi de state.

Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova nu a publicat nici până la această oră agenda de lucru a președintelui și subiectele care vor fi abordate. Anterior, Maia Sandu anunța că la Kiev va avea o întrevedere oficială cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, și cu speakerul Parlamentului, Dmytro Razumkov.

Вид на заснеженный Киев, Украина - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a plecat deja la Kiev: Cu ce transport călătorește

Mai mult, încă nu a apărut un comunicat oficial cu subiectele care vor fi abordate de cei doi șefi de state. Într-un comentariu pentru Sputnik Moldova, comentatorul politic Victor Juc a menționat că subiectele care ar trebui incluse pe agenda discuțiilor ar trebui să se refere în mod special la problemele cu care se confruntă relațiile bilaterale dintre republica Moldova și Ucraina.

„În relațiile moldo-ucrainene sunt foarte multe probleme, cum ar fi cea ecologică, energetică, problema produselor agricole. Sunt foarte multe probleme, mai ales că Ucraina tratează cu superioritate relațiile cu Republica Moldova”, a mai spus Victor Juc.
De precizat, Maia Sandu a avut deja o întrevedere cu un oficial străin. Este vorba de președintele României, Klaus Iohannis, care a întreprins o vizită oficială la Chișinău la finele anului trecut. De asemenea, Maia Sandu a anunțat că este gata să efectueze o vizită în Federația Rusă, în cazul în care va fi invitată oficial. Sandu a precizat că, fiind prim-ministru al Moldovei, pregătea deja o vizită la Moscova, lucru care nu s-a întâmplat din cauza demisiei sale.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0