Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a plecat deja la Kiev: Cu ce transport călătorește

© Photo : Pixabay / Oleg_mitВид на заснеженный Киев, Украина
Вид на заснеженный Киев, Украина - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu și delegația oficială a Republicii Moldova a plecat deja spre Capitala Ucrainei, unde vor avea mai multe întrevederi.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, însoțită de alte nouă persoane care fac parte din delegația oficială a Republicii Moldova a plecat deja luni seara spre Kiev. Informația a fost confirmată pentru presa din Chișinău de către noul purtător de cuvânt al președintelui, Sorina Ștefârță. Potrivit acesteia, cortegiul prezidențial merge în Ucraina cu mașina, nu cu avionul.

Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, la Kiev: Vizită învăluită de mister

De precizat, din delegația oficială a Republicii Moldova care pleacă la Kiev fac parte, Maia Sandu, președinte al Republicii Moldova, Dumitru Socolan, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Spînu, secretar general al Aparatul Președintelui Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe, Sergiu Tofilat, consilier în domeniul energetic, Ruslan Bolbocean, ambasador al Republicii Moldova în Ucraina, Viorica Sturza, șefa Secției protocol și comunicare în cadrul Președinției Republicii Moldova, Dumitru Doru, fotograf, Secția protocol și comunicare, Andrei Boghinschi, cameraman, Secția protocol și comunicare, Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. 

Amintim, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va întreprinde marți prima sa vizită oficială în străinătate, de la învestirea sa în funcție. Aceasta merge la Kiev, unde după întâlnirea cu președintele Vladimir Zelenski, cei doi oficiali vor semna o serie de documente bilaterale. Serviciul de presă al Președinției a publicat deocamdată doar componența delegației oficiale care o va însoți pe Maia Sandu, nu și agenda de lucru a președintelui și subiectele care vor fi abordate.

Anterior, Maia Sandu anunța că la Kiev va avea o întrevedere oficială cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, și cu speakerul Parlamentului, Dmytro Razumkov. Mai mult, încă nu a apărut un comunicat oficial cu subiectele care vor fi abordate de cei doi șefi de state.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0