Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Video - Operațiunea de căutare la locul accidentului în Indonezia

Abonare
În Marea Java, salvatorii, scafandrierii și experții indonezieni au desfășurat lucrări de căutare la locul catastrofei avionului Boeing 737-500 al Sriwijaya Air, care s-a prăbușit în data de 9 ianuarie.

Scafandrierii marinei indoneziene au scos din apă o parte din aeronavă în timpul operațiunii localizare și salvare. Iar salvatorii indonezieni evacuează o parte dintre corpurile victimelor.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a exprimat condoleanțe președintelui indonezian
Sâmbătă, 9 ianuarie, un avion al companiei aviatice indoneziene Sriwijaya Air cu 62 de persoane la bord a dispărut de pe radare și s-a prăbușit după cinci minute de la decolare, din Capitala indoneziană Jakarta. Potrivit presei internaționale, la bord erau doi piloți și patru stewardese. Printre pasageri se numărau 46 de adulți, șapte copii și trei bebeluși, iar toți erau cetățeni ai Indoneziei.

Pe parcursul nopții a fost stabilit locul accidentului, iar în dimineața de duminică, salvatorii au localizat cutiile negre ale avionului. Acestea conţin datele tehnice privind zborul efectuat şi înregistrarea audio din cabina piloţilor.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe omologului sau indonezian
Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anunţat că aeronava a decolat la sâmbătă, 14:36 - ora locală şi a urcat până la altitudinea de aproximativ trei mii de metri în patru minute. Ulterior, avionul a început să coboare brusc şi a încetat să transmită date 21 de secunde mai târziu. Deocamdată nu este clar care a fost motivul prăbușirii avionului Boeing 737-500.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0