Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a discutat într-o ședință reglementarea conflictului din Karabah

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание о российской миротворческой миссии в Нагорном Карабахе
Президент РФ В. Путин провел совещание о российской миротворческой миссии в Нагорном Карабахе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus a discutat în cadrul unei ședințe mai multe chestiuni ce țin de asigurarea procesului de pace în Nagorno-Karabah.

CHIȘINĂU, 10 ianuarie - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a desfășurat o ședință la care s-a discutat chestiuni ce țin de reglementarea conflictului din Nagorno-Karabah. Acest lucrul în anunță Kremlinul într-un comunicat publicat duminică pe site-ul său.

Nagorno-Karabah: Trupele ruse de menținere a păcii continuă să demineze orașul Stepanakert - Sputnik Moldova
Video
Nagorno-Karabah: Trupele ruse de menținere a păcii continuă să demineze orașul Stepanakert
"În ajunul întâlnirii cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și cu premierul Armeniei, Nicol Pașinean, Vladimir Putin a desfășurat o ședință la care s-au discutat chestiuni ce țin de reglementarea conflictului din Nagorno-Karabah și situația din Caucazul de Sud", anunță Kremlinul în comunicatul său de presă.

Totodată s-a vorbit despre modul în care a fost asigurată securitatea în sărbătorile de iarnă.

La discuții au participat secretarul Consiliului de Securitate Nicolai Patrușev, minisrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexandr Bortnikov, și directorul Serviciului de Spionaj Extern, Serghei Narâșkin.

Сотрудники правоохранительных органов и участники акции протеста в Минске - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre situația din spațiul post-sovietic

Anterior liderul rus a discutat la telefon cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Cei doi au abordat și chestiuni ce țin de viitoare întâlnire dintre liderii Federației Ruse, Azerbaidjanului și Armeniei, se mai spune în comunicatul de presă.

"În cadrul acțiunilor de coordonare a copreședinților Grupului de la Minsk, Vladimir Putin a purtat o discuție telefonică cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în cadrul căreia au fost abordate unele chestiuni ce țin de preconizat pentru 11 ianuarie, la Moscova, a întâlnirii tripartite dintre liderii Rusiei, Azerbaidjanului și Armeniei", se arată în comunicatul Kremlinului.

Totodată este menționat faptul că Macron s-a exprimat în susținerea eforturilor depuse de Rusia privind reglementarea situației din Nagorno-Karabah. În timpul discuțiilor, președinții au menționat importanța acordării ajutorului umanitar celor sinistrați, inclusiv pe linia organizațiilor internaționale de profil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0