Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre situația din spațiul post-sovietic

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaСотрудники правоохранительных органов и участники акции протеста в Минске
Сотрудники правоохранительных органов и участники акции протеста в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului rus a vorbit la conferința de sfârșit de an despre procesele care au loc în spațiul post-sovietic.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. Fiind întrebat despre situația din Belarus, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că situația politică din acea țară trebuie să fie soluționată la nivel interior, fără influențe din afară.

"Belarus - eu de multe ori mi-am spus părerea cu privire la asta. Pornesc de la faptul că poporului belarus trebuie să i se ofere șansa să-și rezolve singur propriile probleme, să le rezolve într-o atmosferă de calm. Președintele Lukașenko s-a referit la acest lucru nu o singură dată, și eu am fost de acord cu el, că acest lucru trebuie făcut într-o atmosferă de calm", a declarat Putin.       

"Ei au inițiat modificări la Constituției, vom vedea cum se va face acest lucru. Aici ne-am dori un singur lucru, și eu deja m-am referit la asta, fără influențe din afară. Ceea ce vedem noi astăzi este că există o astfel de influență. Este vorba de susținerea mediatică, politică, financiară a opoziție din afară. Când este din afară, nu iese nimic bun", a spus șeful statului rus.

În ceea ce ține de Nagorno-Karabah, liderul rus a spus că poziția Moscovei în această chestiune este ca reglementarea conflictului să aibă loc fără vărsare de sânge.

Putin a comentat și situația din Ucraina și Moldova. din alte foste republicii ale URSS.

Ceea c se întâmplă în țările spațiului ex-sovietic este "rezultatul căutării propriei căi", a conchis președintele Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0