Acest lucru a fost anunțat marți de către serviciul de presă al instituției. În timpul lucrărilor, geniștii folosesc sistemele robotice moderne "Uran-6". "Principalul avantaj al acestui robot constă în faptul că poate fi controlat de la distanță. Adică, omul-genist nu se află nemijlocit în zona de pericol crescut. Distanța de la operator până la locul efectuării lucrărilor este de până la un kilometru, ceea ce îi garantează în consecință protecția și siguranța", a spus operatorul complexului roboto-tehnic Serghei Kuznețov.
Potrivit Ministerului Apărării, începând cu data de 23 noiembrie, forțele de menținere a păcii au curățat peste 414,6 de hectare cu muniții neexplodate. În total, aproximativ 19 mii de obiecte explozive au fost neutralizate. Elementele periculoase sunt ridicate și duse la un poligon special echipat pentru a fi distruse, iar cele care nu pot fi evacuate sunt distruse la fața locului, respectând toate măsurile de securitate necesare.
Rusia, Armenia și Azerbaidjanul au semnat o declarație trilaterală de încetare a focului în Nagorno-Karabah pe 9 noiembrie. În conformitate cu acordurile semnate, începând cu data de 10 noiembrie, de la miezul nopții, a intrat în vigoare regimul de încetare completă a focului și a tuturor ostilităților în zona de conflict, unde, conform documentului, este desfășurat un contingent rus de menținere a păcii de 1.960 de militari, 90 de transportatori blindați, 380 de unități de automobile și echipamente speciale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova