Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gheorghiță, despre noua tulpină de COVID: Ce trebuie să știți

© Sputnik / Mihai CarausȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șeful Secției Supraveghere Epidemiologică a Gripei și Infecțiilor Respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a vorbit despre noua tulpină COVID apărută în Marea Britanie.
Gheorghiță, despre noua tulpină de COVID: Ce trebuie să știți

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie este mai virulentă și mai agresivă. Această tulpină are capacitatea de a se răspândi mult mai rapid și declanșează forme mai grave decât celelalte tuplini.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Vaccinarea anti-COVID: panaceu sau iluzie
"Virușii au capacitatea de a provoca o boală infecțioasă, de a efectua mutații. Dacă până în 2020 nu cunoșteam despre SARS-CoV-2, acum ne-am obișnuit cumva cu acest virus. Însă, acesta mutează și era prevăzut undeva acest scenariu", a subliniat Ștefan Gheorghiță.

Potrivit lui, deocamdată nu se cunoaște dacă vaccinurile elaborate împotriva coronavirusului sunt eficiente și împotriva noii tulpini. Ștefan Gheorghiță susține că autoritățile din Moldova întreprind toate măsurile pentru a evita răspândirea acesteia.

Amintim că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie a fost depistată la sfârșitul lunii decembrie pentru prima oară în Germania. Mai multe țări au impus restricții de călătorie penru persoanele care vin din Regatul Unit.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0