Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Crăciunul pe stil vechi: Mesajul unui preot ortodox

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua de 7 ianuarie este una de importanță deosebită pentru toți creștinii ortodocși, fiind marcată pe stil vechi sărbătoarea Nașterii Domnului.
Crăciunul pe stil vechi: Mesajul unui preot ortodox

Majoritatea creștinilor ortodocși din țara noastră sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil vechi, adică pe 7 ianuarie. Părintele Nicolae Ciobanu  spune că, indiferent de faptul dacă moldovenii marchează Crăciunul conform calendarului iulian sau cel gregorian, creștinii ortodocși trebuie să știe că sărbătoarea creștină nu ține doar de mese pline cu bucate, ci în primul rând de prezența la biserică și rugăciuni.

Икона Рождество Христово - Sputnik Moldova
A venit sărbătoarea încurajării într-o lume a multor amenințări şi pericole

"În această zi, Iisus Hristos s-a născut într-o iesle sărăcăcioasă din Betleem. În felul acesta ne-a arătat că trebuie să iubim smerenia, simplitatea, modestia și să facem lucruri frumaose și plăcute Lui, să ne curățim sufletul, să creștem duhovnicește, să avem relații frumoase în familie și cu semenii noștri", a relatat pentru Sputnik consilierul cultural la Mitropolia Moldovei, Nicolae Ciobanu

Părintele afirmă că în această zi creștinii trebuie să vină la Sfânta Liturghie, să se roage și să-I mulțumescă pentru sănătate. De asemenea, el a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă pentru toți creștinii, urându-le "multă sănătate și să poarte mereu credința în Dumnezeu".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0