Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A venit sărbătoarea încurajării într-o lume a multor amenințări şi pericole

© Photo : Патриархия ГрузииИкона "Рождество Христово"
Икона Рождество Христово - Sputnik Moldova
Abonare
Astfel a formulat în Pastorala sa Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir esența Nașterii Domnului pe care o sărbătorim astăzi.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Este sărbătoarea încurajării şi a bucuriei Bisericii, adică a poporului lui Dumnezeu, care viețuind în lumea aceasta şi fiind expus continuu multor amenințări şi pericole este chemat să nu cadă în disperare, a menționat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

El i-a îndemnat pe credincioși să se roage neîncetat pentru poporul Moldovei, pentru cei din țară, dar şi pentru cei plecați departe de casă şi de neam.

”În această perioadă de încercare pandemică pentru întreaga lume, să înălțăm rugăciuni „Răsăritului Celui de Sus” pentru toți cei contaminați de nemilosul virus şi cu prisosință pentru toate cadrele medicale, care se jertfesc pentru noi şi pentru grabnica însănătoșire a tuturor bolnavilor”, a spus Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove.

Întâistătătorul a mai adăugat că ”fiecare episcop să vegheze în cetatea sa clerul şi poporul încredințat spre mântuire. Fiecare preot „cu frică de Dumnezeu, cu credință şi cu dragoste” să-şi păstorească credincioșii din parohie. Monahii şi monahiile din sfintele mănăstiri să privegheze pentru pacea lumii, asemenea îngerilor din noaptea sfântă a Nașterii Domnului. Fiecare credincios în parte să-şi străjuiască sufletul, inima şi mintea, spre a-L cunoaște şi mărturisi pe Pruncul Hristos”.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Patriarhul rus le-a transmis credincioșilor un mesaj de Crăciun

În condițiile pandemiei, oficierea serviciilor divine la Nașterea Domnului  au fost permisă.

”Bisericile desigur că vor fi deschise. Programul liturgic se va desfășura conform tradiției. Desigur, depinde și de anumite parohii. În unele slujbele ar putea să fie nocturne, în altele dimineața. Serviciile divine însă vor fi ținute în incinta bisericilor”, a precizat anterior secretarul Mitropoliei Moldovei, părintele Vadim Cheibaș

El a menționat că 2020 a fost un an dificil, care a afectat mult și viața creștinilor și a rânduielilor liturgice. În pofida acestui fapt, părintele Vadim Cheibaș și-a exprimat speranța că Nașterea Domnului va fi și în acest an un prilej de bucurie pentru toți creștinii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0