Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Volnițchi: În viitorul Parlament va fi prezent elementul infracțional

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Analistul politic Igor Volnițchi a făcut o declarație în premieră în cadrul emisiunii "ATITUDINI". Expertul și-a exprimat temerea că în viitorul Parlament va fi prezent „elementul infracțional”.
Volnițchi: În viitorul Parlament va fi prezent elementul infracțional

Alegerile parlamentare anticipate nu pot oferi soluții miraculoase pentru Republica Moldova pe plan politic și social. Niciun partid nu va avea capacitatea să își asume singur guvernarea țării. De această părere este analistul politic Igor Volnițchi.

Potrivit lui, în actualul Legislativ, care are o capacitate redusă, există un spațiu de manevră politică mult mai mare decât în viitorul Parlament – structura și componența căruia o putem anticipa la această etapă.

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Important - Noii miniștri care vor asigura interimatul

"Pe mine mă îngrozește un detaliu: s-ar putea ca în viitorul Parlament să avem o prezență mai mare ca oricând a elementului infracțional, iar când se produce acea conlucrare la nivel parlamentar între elementul politic și infracțional nimic bun pentru țară nu poate să rezulte. Dacă va fi cazul voi deshide mai multe paranteze, însă la această etapă am exprimat doar o temere care mă preocupă", a declarat analistul politic.

Igor Volnițchi susține că, dacă această temere se va materializa, atunci Republica Moldova va asista la un regres total pe linie parlamentară și la o altfel de acaparare a statului – de către criminali.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0