Principalele riscuri globale ale anului 2021

© Sputnik / Mihai CarausНовогодние елки 2020
Новогодние елки 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Compania de consultanță Eurasia Group a publicat un clasament al celor mai importante zece riscuri cu care se va confrunta omenirea în 2021 în opinia sa.

CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Primul loc este ocupat de ”America divizată”. Așa cum subliniază analiștii, odată cu venirea la putere a lui Joe Biden va începe o eră în care aproximativ jumătate din locuitorii Statelor Unite vor considera fiecare următor șef de stat nelegitim.

Alin George Pătru - Sputnik Moldova
Vacanțe în anul 2021: Prognoze în domeniul turismului

Al doilea risc important al anului curent – pandemia COVID-19. Potrivit experților, pe fondul vaccinării, se va produce o divizare și mai pronunțată a societății în bogați și săraci, ceea ce ar putea duce la tulburări în multe țări.

Pe cel de-al treilea loc se află lupta împotriva schimbărilor climatice, care, potrivit analiștilor, va duce la o concurență internațională.

Pringtre principalele riscuri ale anului 2021, potrivit Eurasia Group, sunt și tensiunile în creștere în relațiile dintre Washington și Beijing, dificultățile întâlnite în transferul de date la nivel internațional, posibilitatea unui conflict global în spațiul digital, problemele cu economia Turciei, care ar putea duce la consecințe politice, recesiunea economică a țărilor din Orientul Mijlociu din cauza prețurilor scăzute la petrol, demisia planificată a cancelarului german Angela Merkel, precum și la criza politică și socială din America Latină din cauza pandemiei și a alegerilor din unele țări.

În decembrie, Saxo Bank a publicat ”previziuni șocante” pentru anul 2021. Organizația publică astfel de predicții în fiecare an. Practic, acestea se referă la evenimente improbabile și subestimate, care, totuși, amenință piețele financiare cu o puternică ”undă de șoc”.

CRISTINA OXENTI - Sputnik Moldova
Horoscop: Previziuni astrologice pentru anul 2021

Deci, conform uneia dintre previziunile băncii, în 2021 amenințarea răspândirii dezinformării va atinge un nivel critic. O altă prognoză prezice crearea unui fond de tehnologie civilă: fiecărei persoane i se va aloca o cotă de proprietate asupra activelor de capital din domeniul tehnologic, iar celor care și-au pierdut locul de muncă li se vor aloca active suplimentare.

Într-o altă prognoză a Saxo Bank se spune că lumea are nevoie de un progres în domeniul energetic pentru a menține rata record de creștere economică. Anul acesta, însușirea energiei termonucleare va rezolva problema foametei, va reduce costul transportului, va duce la robotizarea universală și va îmbunătăți nivelul de trai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0