Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanțe în anul 2021: Prognoze în domeniul turismului

© SputnikAlin George Pătru
Alin George Pătru - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an mulți moldoveni au ales să-și petreacă vacanța în țară, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei. Cum vor marca oamenii sărbătorile de iarnă și ce surprize ar putea aduce anul 2021 în domeniul turismului?
Vacanțe 2021: Prognoze în domeniul turismului

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", consultantul în turism Alin Pătru a remarcat faptul că agențiile turistice din țara noastră sunt puse la grea încercare. Unii turiști și-au reprogramat vacanțele de iarnă, iar alții cer banii înapoi. Din cauza pandemiei, aproape în fiecare țară din lume au fost anulate zboruri, iar agenții hotelieri și-au suspendat activitatea.

Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Diana Lazăr: Până în 2025 turismul are nevoie de recuperare
Din acest motiv, mulți moldoveni vor petrece sărbătorile de iarnă acasă, în sânul familiei, respectând recomandările autorităților.

"Practic toate țările au impus restricții. Majoritatea stațiunilor de ski din lume sunt înschise. Precum și în multe alte state, moldovenii vor petrece sărbătorile acasă, în sânul familiei pentru a diminua riscul răspândirii virusului", a decalarat pentru Sputnik Alin Pătru.

În opinia consultantului, turismul global va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a reveni la fluxul de turiști de odinioară.

În 2021, oamenii vor alege de sine stătător destinațiile, evitând excursiile în grupuri mai mari de persoane sau locurile aglomerate. Cert este că în domeniul turisimului vor fi resimțite efectele pandemiei încă o bună perioadă de timp.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0