Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți moldoveni au solicitat ambulanța de sărbători în urma intoxicației cu alcool

© Sputnik / Anna Anastasiadi / Accesați arhiva multimediaVin
Vin - Sputnik Moldova
Abonare
Oricât ar părea de straniu, dar în perioada 1-4 ianuarie au solicitat ambulanța în urma intoxicației cu alcool. Este adevărat că din aceștia 10 trei sunt minori.

CHIȘINĂU 5 ian - Sputnik. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 1 - 4 ianuarie 2021, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 6354 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2094 de pacienți, dintre care 1825 de adulți și 269 de copii.

Avion  - Sputnik Moldova
Societate
Lista statelor cu regim de carantină a fost actualizată: Care sunt acestea
Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 1264 de persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 20 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 852 de cazuri, dintre care 79 de accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 1183 solicitări, dintre care 450 pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

Din primele zile ale anului curent, medicii de pe ambulanță au acordat ajutor medical în cazul la 28 persoane cu urgențe toxice. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 10 pacienți, care prezentau simptome ale intoxicației cu alcool, inclusiv în cazul a 3 minori.

Nou născuți - Sputnik Moldova
Societate
Moldova: Câți prunci s-au născut în noaptea de Revelion

Menționăm faptul că în acest interval de timp, 2 persoane, cu vârstele cuprinse între 70 și 76 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în mun. Chișinău și în raionul Leova. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Totodată informăm că la data de 3 ianuarie, la Serviciul de Urgență a fost înregistrată o naștere la etapa de prespital. Datorită asistenței medicale acordate de echipa AMU, o femei de 25 de ani din raionul Hâncești a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3700 gr. Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0