Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moartea groaznică a unui bărbat din nordul Moldovei: Prima ipoteză

© Sputnik / Mihai Carausдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din nordul Moldovei a murit într-un incendiu ce i-a cuprins casa. Pompierii i-au depistat cadavrul carbonizat. Specialiștii au avansat o versiune preliminară în acest caz.

CHIȘINĂU 4 ian - Sputnik. Corpul neînsuflețit și carbonizat al unui bărbat din localitatea Camenca, raionul Glodeni, a fost găsit în casa acestuia de pompierii alertați să stingă un incendiu.

Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Societate
Video: Salvatorii și pompierii pornesc o nouă campanie

Ajuns la fața locului, echipajul de intervenție a constatat că imobilul (o casă bătrânească) era cuprins de flăcări.

Pompierii au reușit localizarea arderii în aproximativ 50 de minute, către orele 06:25 ale dimineții de 3 ianuarie. Dar flăcările reușiseră să distrugă acoperișul casei și bunurile materiale din două camere.

Într-o odaie, pompierii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, în vârstă de 50 de ani, a informat astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cauza finală și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi investigate de specialiști. Potrivit primelor concluzii, cauza izbucnirii incendiului ar fi încălcarea regulilor la exploatarea coșului de fum.

În contextul acestei tragedii din raionul Glodeni, IGSU atenționează din nou populația despre necesitatea respectării regulilor împotriva incendiilor în perioada rece a anului.

Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Societate
Imagini VIDEO exclusive: Un pompier vorbește din sediul prefăcut în scrum al Filarmonicii

Cetățenii sunt îndemnați să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire, să verifice instalațiile de încălzire și sobele înainte de utilizare.

Cetățenii mai sunt preveniți să evite amplasarea obiectelor combustibile, a mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire.

De asemenea, IGSU reamintește că încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe timp de noapte.

IGSU precizează că salvatorii și pompierii au intervenit în 27 de situații de risc din dimineața de 3 ianuarie până în dimineața de 4 ianuarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0