Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagini VIDEO exclusive: Un pompier vorbește din sediul prefăcut în scrum al Filarmonicii

© Sputnik / Mihai CarausПожар в здании Филармонии
Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Abonare
Autospecialele pompierilor nu reușeau să se apropie de sediul Filarmonicii din cauza mașinilor parcate neregulamentar pe stradă. Acest aspect a fost subliniat de un pompier într-o transmisiune video live realizată de Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Unul dintre pompierii care au ajuns ieri printre primii la clădirea cuprinsă de flăcări a Filarmonicii din Chișinău este Veaceslav Demean, comandant adjunct al detașamentului de pompieri din sectorul Botanica.

Într-o transmisiune video în direct realizată astăzi de Sputnik Moldova din sediul prefăcut în tăciuni al Filarmonicii, pompierul a povestit ce tablou i s-a deschis în fața ochilor când a ajuns să stingă incendiul.

Vom sublinia că, potrivit lui Veaceslav Demean, autospecialele pompierilor nu reușeau să se apropie de sediul Filarmonicii din cauza mașinilor parcate neregulamentar pe stradă.

Anume acest fenomen total contraproductiv  – autoturisme parcate abuziv pe străzi, care blochează accesul autospecialelor către obiective – a fost semnalat în repetate rânduri de pompieri și salvatori.

„Era haos. Autospecialele nu aveau loc unde să se amplaseze, deoarece toate vehiculele erau parcate pe stânga și pe dreapta drumului. Oamenii erau în panică”, a relatat Veaceslav Demean despre primele momente de după sosirea la destinație.

„Haos total. Dar am intervenit prompt, calitativ, cu dovada devotamentului în serviciu. N-am avut, din fericire, nici civili și nici pompieri traumatizați. A fost un lucru destul de dificil pentru că, după cum vedeți, arderea a pornit de la acoperiș”, a spus pompierul.

Veaceslav Demean a explicat că era o înălțime foarte mare de jos, de unde pompierii încercau să stingă focul. Iar focul se răspândea prin tavan, prin golurile tavanului și prin golurile etajelor de mai jos.

Pompierul a spus că regretă mult că nu s-a reușit salvarea bunurilor, „pentru că este vorba de un patrimoniu național”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0