Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce realizări în 2020 a raportat Viorica Dumbrăveanu

© Sputnik / Mihai CarausВиорика Думбрэвяну
Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Abonare
Viorica Dumbrăveanu a vorbit despre realizările din domeniile sănătății și social la conferința de presă susținută împreună cu Ion Chicu și alți doi miniștri interimari care își părăsesc funcțiile din 1 ianuarie 2021.

CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Ministrul demisionar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit într-o conferință de presă ce se desfășoară la această oră despre realizările din 2020 în domeniile de care a fost responsabilă în cadrul Guvernului Chicu.

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Politică
Live - Premierul Chicu și alți trei miniștri, cu un raport de bilanț

Ministrul demisionar a enumerat „printre realizările de bază în domeniul protecției sociale” reexaminarea de două ori a mărimii pensiilor pentru limita de vârstă. Reexaminarea a fost făcută pentru 23 de mii de beneficiari.

„Astfel, mărimea pensiei medii a crescut de la 2902 lei până la 5589 de lei”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

În 2020, a mai adăugat ea, a fost acordat de două ori suportul unic – în prima etapă – de 700 de lei și în a doua – de 900 de lei.

Tot în 2020, s-a realizat majorarea cu 25% a pensiei de urmaș pentru copii, a menționat ea. De asemenea, s-a realizat pentru prima dată acordarea indemnizației pentru decesul unuia dintre soți.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Politică
Ce succes a raportat premierul Ion Chicu și cui i-a mulțumit

S-a realizat și acordarea indemnizației urmașilor personalului medical decedat din cauza COVID-19. „De această indemnizație deja beneficiază 33 de persoane, iar mărimea medie a indemnizației este de peste 8 mii de lei”,  a spus Dumbrăveanu.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor de spital, Dumbrăveanu a spus că spitalele sunt ocupate în proporție de 67%, iar secțiile de terapie intensivă – în proporție de 70%.

Potrivit ei, Republica Moldova este asigurată cu suficiente teste pentru depistarea COVID-19 și laboratoarele nu au probleme legate de acest aspect.

Viorica Dumbrăveanu a făcut declarațiile în conferința de presă la care participă împreună cu premierul demisionar Ion Chicu și alți doi miniștri demisionari. Este vorba de cei patru membri ai echipei care vor pleca din funcție din 1 ianuarie 2021.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Starea economiei Moldovei pe final de 2020 – expert economic

La această oră continuă conferința de presă susținută de premierul demisionar Ion Chicu împreună cu vicepremierul Sergiu Pușcuța, ministrul Finanțelor, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Anatol Usatîi, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Ei prezintă informații despre executarea Bugetului pe 2020, despre situația macro-economică și socială din țară.

Ion Chicu a anunțat demisia echipei sale guvernamentale pe 23 decembrie și a spus că nu va exercita interimatul funcției după 31 decembrie. Președintele Maia Sandu ar urma să desemneze un premier interimar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0