Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM dorește „un front comun al susținătorilor statalității”

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii apreciază că „situația social-economică și politică din țară, creată după alegerile prezidențiale, generează un grad înalt de nesiguranță” și invită la crearea „unui front larg comun al susținătorilor statalității, independenței și neutralității țării”.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Partidul Socialiștilor (PSRM), în fruntea căruia a fost reales fostul președinte Igor Dodon, pledează pentru dizolvarea Parlamentului, alegeri parlamentare anticipate și se pronunță „pentru formarea unui front larg comun al susținătorilor statalității, independenței și neutralității țării”.

Igor Dodon, Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a fost reales președinte al Partidului Socialiștilor

„Noi chemăm toate forțele politice autentice din Moldova să participe la formarea acestei coaliții”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM difuzat miercuri, 30 decembrie, după desfășurarea congresului formațiunii.

Alegerile parlamentare anticipate ar trebui „să scape organul legislativ suprem de elementele epocii oligarhice”, în opinia socialiștilor, iar „soarta Moldovei trebuie să o decidă doar poporul ei”.

PSRM declară că „situația social-economică și politică din țară, creată după alegerile prezidențiale, generează un grad înalt de nesiguranță”.

În opinia formațiunii, „declarațiile președintelui ales, ale susținătorilor ei interni și externi, demonstrează plenar pericolul limitării independenței și suveranității Republicii Moldova, dar și încercările de impune în țara noastră a unui regim de administrare din exterior”.

Președinția RM - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu și Klaus Iohannis – declarații comune pentru presă

PSRM este de părere că „afirmațiile inadecvate ale Maiei Sandu în adresa Transnistriei nu contribuie la continuarea și fortificarea dialogului, început de administrația prezidențială precedentă”.

De asemenea, apreciază socialiștii, „relațiile bilaterale cu partenerul strategic al țării noastre, Federația Rusă, la fel sunt într-o mare incertitudine după unele declarații de presă ale noului președinte”.

PSRM mai adaugă că „un șir de politicieni străini, diplomați, ambasadori acreditați la Chișinău și-au permis să facă declarații care nu sunt compatibile cu statutul lor diplomatic”.

Ar fi vorba, potrivit formațiunii, de diplomați care au criticat deciziile adoptate de către Parlament, iar acest fapt „reprezintă o ingerință directă în treburile interne ale Republicii Moldova și nu au precedente similare în alte state”.

„Indiferent unde ne-am aflat – în opoziție ori în coalițiile de guvernare, în activitatea sa, Partidul Socialiștilor a ținut cont exclusiv de interesele societății, pentru a păstra pacea și stabilitatea în țară. Noi am depus efort să facem față provocărilor complicate cu care s-a confruntat Moldova, inclusiv pandemia și seceta, totodată, am sprijinit dezvoltarea social-economică a țării”, se spune în declarația PSRM.

PSRM - Sputnik Moldova
Politică
PSRM după consultări: Deciziile aparțin Maiei Sandu

Partidul Socialiștilor declară că „va continua lupta pentru statalitatea și suveranitatea Republicii Moldova, pentru dreptatea socială, pentru o politică externă independentă, care să corespundă intereselor țării, va pleda pentru valorile tradiționale ale poporului nostru”.

PSRM se declară „partidul intereselor naționale în politica externă”, carfe pledează pentru „relații normale atât cu Vestul, cât și cu Estul” și „partidul valorilor tradiționale”, care are ca prioritate protejarea familiei ca „uniune între bărbat și femeie”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0