Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a fost reales președinte al Partidului Socialiștilor

© Sputnik / Мирослав РотарьIgor Dodon, Игорь Додон
Igor Dodon, Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul șef de stat al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reales astăzi președinte al Partidului Socialiștilor, în cadrul celui de-al 16-lea congres ordinar al formațiunii.

CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Anunțul despre realegerea lui Igor Dodon a fost făcut de Zinaida Greceanîi, care a deținut funcția de președinte al PSRM în ultimii patru ani. 

„S-a produs ceea ce urma să se producă. A fost congresul de alegere a noului președinte al Partidului Socialiștilor. Este o decizie a noastră comună. Eu cu cea mai mare satisfacție și cu multă încredere am transmis funcția domnului Igor Dodon. Candidatura a fost aprobată prin vot unanim”, a declarat Zinaida Greceanîi.

La rândul său, Igor Dodon le-a mulțumit colegilor de partid pentru votul acordat și a vorbit despre prioritățile PSRM în viitorul apropiat. 

„Următoarele decizii politice importante în țară fără Partidul Socialiștilor nu sunt posibile. (...) Avem două obiective: întărirea PSRM la nivel central și local și pregătirea de alegerile anticipate care cu siguranță vor avea loc în 2021”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon anunță când ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate

Președintele PSRM a precizat că formațiunea sa nu va forma o majoritate cu nicio fracțiune în actuala legislatură. 

„Noi nu vom intrat în nicio coaliție. S-au epuizat orice acte de coalizare. După alegerile parlamentare anticipate vom lua decizii”, a precizat Dodon. 

De asemenea, liderul socialiștilor a precizat că PSRM cel mai probabil nu va vota un nou premier, dacă va fi propusă o candidatură în acest sens. 

„Să o propună, apoi vom vedea. Cel mai probabil nu vom vota, dar să vedem pe cine înaintează”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că fostul șef de stat a deținut funcția de președinte al PSRM și înainte de 2016, până a fi învestit în funcția de președinte al țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0