Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM după consultări: Deciziile aparțin Maiei Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Consultările fracțiunilor parlamentare cu președintele Republicii Moldova au început. Primii care au mers la Președinție au fost deputații PSRM.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. După câteva minute de consultări cu președintele Republicii Moldova, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor au declarat că din acest moment, toate deciziile îi aparțin președintei. 

Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Politică
Klaus Iohannis vine în vizită în Republica Moldova

„În cazul în care dumneaei are o candidatură pentru funcția de prim-ministru, noi o vom analiza, vom examina programul Guvernului și decizia ne va aparține”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Deputații socialiști au reiterat poziția lor. Aceștia pledează în continuare pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. 

„Am spus că noi pledăm pentru alegeri anticipate. Dacă doamna președintă nu are alte întrebări, noi am plecat. La această etapă negocierile s-au finalizat. Toate deciziile aparțin acum președintei. Ea este principalul moderator al acestui proces”, a declarat Furculiță. 

Amintim, Maia Sandu anunțat că va începe discuții cu fracțiunile parlamentare începând cu ziua de luni, 28 decembrie. Consultările au loc la sediul Președinției Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 154, după următorul program:

  • Ora 11:30 - Fracțiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
  • Ora 12:30 - Fracțiunea PAS
  • Ora 14:00 - Fracțiunea ACUM Platforma DA
  • Ora 15:00 - Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova
  • Ora 16:00 -  Fracțiunea Partidului Şor
  • Ora 16:30 - Grupul Parlamentar ProMoldova

După încheierea consultărilor, Maia Sandu va susține o conferință de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0