Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Holostenco: Situația în spitalele din țară la sfârșit de an

© Sputnik / Mihai CarausAlexandru Holostenco
Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia a pus în dificultate sistemul de sănătate din țară. Detalii despre capacitățile spitalelor de a trata bolnavii de COVID și situația epidemiologică din țară am aflat de la secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Alexandru Holostenco.
Holostenco: Situația în spitalele din țară la sfârșit de an

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", secretarul de stat Alexandru Holostenco a menționat faptul că Minsiterul Sănătății implementează acum proiectul Băncii Mondiale "Răspuns de urgență la COVID", menirea căruia este de a dota cu dispozitive medicale instituțiile spitalicești municipale, republicane și raionale, în special secțiile de terapie intensivă, și dotarea subdiviziunilor acestor spitale care primesc pacienții în stare de gravitate medie.

"La momentul actual, toate instituțiile medicale spitalicești care sunt antrenate în răspunsul la COVID-19 au destule stocuri de echipamente de protecție și dezinfectanți. Din luna mai, prin intermediul Guvernului a fost negociat proiectul BNM prin care s-au alocat 30 de milioane de euro fortificării sistemului sănătății. Până în prezent au fost valoritifacate 15 milioane de euro", a declarat în studioul Sputnik Alexandru Holostenco.

De asemenea, oficialul a dat asigurări că toate instituțiile medicale sunt asigurate cu dispozitive medicale moderne și medicamente.

Apelul emoționant al medicilor în ajunul sărbătorilor - Sputnik Moldova
Video
Video: Apelul emoționant al medicilor în ajunul sărbătorilor
Grație mai multor proiecte și activități, secțiile de terapie intensivă din țară au la dispoziție paturi speciale, monitoare de pacienți. Majoritatea instituțiilor au fost dotate și cu dispozitive de radiografie, ultrasonografie ș.a.

Anterior, Alexandru Holostenco a remarcat pentru Sputnik că în 2021 Ministerul Sănătății își propune să consolideze instituțiile medicale din țară în vederea dotării cu dispozitive medicale moderne, în special destinate tratamentului pacienților cu COVID. 17 spitale vor beneficia de dispozitive de tomografie computerizată, dispozitive de rezonanță magnetică nucleară, de radiografie modernă și generatoare de oxigen.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0