Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Video: Apelul emoționant al medicilor în ajunul sărbătorilor

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
De sărbători, medicii nu vor avea liber, dar vor fi în prima linie în lupta cu virusul COVID-19, alături de pacienți. Lucrătorii medicali nu-și doresc cadouri speciale, ci doar un singur lucru - ca fiecare cetățean să fie responsabil în raport cu sănătatea sa.

CHIȘINĂU 30 dec - Sputnik. Ministerul Sănătății a lansat un spot video în care îndeamnă cetățenii să marcheze sărbătorile de iarnă în siguranță.

Ситуация в Нью-Йорке в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Primar din Michigan - „revoltă” împotriva „tiraniei” COVID
În filmuleț se vorbește despre virusul COVID-19, care în 2020 a schimbat viața tuturor, în special a lucrătorilor medicali. Oamenii în halate albe au muncit fără pauze, într-un ritm alert, până la epuizare și continuă să o facă pentru a salva viața pacienților.

În spot se menționează că și de sărbători medicii vor fi la datorie, iar unica lor dorință este ca cetățenii să fie sănătoși și să respecte măsurile de protecție.

”Angajații medicali vor petrece sărbătorile de iarnă alături de pacienți, departe de familii și oameni dragi, pentru că boala nu are sărbători sau pauze. Aceasta nu iartă neglijența sau relaxarea. De sărbători, lucrătorii medicali nu-și doresc cadouri speciale, vor doar un singur lucru, ca fiecare om să fie responsabil, să respecte toate măsurile de siguranță, să aibă grijă de sine și de cei dragi. Răsplătiți munca și efortul medicilor cu responsabilitatea și grija pe care trebuie să v-o purtați”, se menționează în spotul Ministerului Sănătății. 

Bilanțul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la 142 851. De la începutul pandemiei, 128 501 pacienți s-au vindecat de coronavirus. În total, și-au pierdut viața 2 934 de moldoveni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0