Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19: Situația epidemiologică din Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
Rata cazurilor noi de infectare cu COVID-19 rămâne înaltă, chiar dacă în ultimele zile s-a înregistrat o ușoară descreștere. Despre situația epidemiolodică din țară am aflat în cadrul emisiunii "ATITUDINI".
COVID-19: Situația epidemiologică din Republica Moldova

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, șeful Secției Supraveghere Epidemiologică a Gripei și Infecțiilor Respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a remarcat faptul că, în prezent, în țara noastră sunt înregistrate aproapte 43 de mii de cazuri de infecție cu COVID-19.

Peste 130 de mii de infectați au fost vindecați, iar peste 2900 de persoane și-au pierdut viața de la începutul declanșării pandemiei. La moment, 11 mii sunt cazuri active, iar 250-260 de pacienți se află în stare gravă.

Apelul emoționant al medicilor în ajunul sărbătorilor - Sputnik Moldova
Video
Video: Apelul emoționant al medicilor în ajunul sărbătorilor
Potrivit specialistului, dinamica aceste infecții variază de la o săptămână la alta. De exemplu, în lunile martie-aprilie au fost înregistrate cele mai puține cazuri timp de o zi, însă începând cu luna septembrie curent au fost zile când erau înregistrate și peste o mie de cazuri noi de infectare.

"De exemplu, în săptămâna 52, perioada 20-27 decembrie, dacă comparăm cu săptămâna 51 este o scădere a cazurilor noi înregistrate cu 29,3 la sută. Totodată, se atestă o scădere a cazurilor de decese din cazua complicațiilor provocate de COVID cu 22,8 procente", a remarcat reprezentantul ANSP.

Potrivit lui, cea mai înaltă incidență a bolii este în municipiul Chișinău și Bălți.

Amintim că în Republica Moldova primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în data de 7 martie 2020.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0