Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Judecătoria Moscova: 15 ani de pușcărie pentru moldoveanca Carina Țurcan - video

© Sputnik / Евгений Одиноков / Trecere la banca de fotografiiКарина Цуркан
Карина Цуркан - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorul a cerut 18 ani de pușcărie, în colonie cu regim general, apărarea a insistat ca aceasta să fie recunoscută nevinovată, dar instanța a dat o a treia decizie.

CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. Judecătoria orașului Moscova a decis 15 ani de colonie cu regim general pentru moldoveanca Carina Țurcan, care a fost membru al consiliului de administrație al Inter RAO, pe cazul în care a fost acuzată de spionaj, anunță RIA Novosti.

Рассмотрение жалобы на арест К. Цуркан - Sputnik Moldova
Societate
Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia, a ajuns pe banca acuzaților

"Instanța a decis să o recunoască pe Țurcan vinovată de săvârșirea infracțiunii incriminată de Articolul 276 al Codului Penal al Federației Ruse și să-i fie stabilită pedeapsă sub formă de lipsire de libertate pe un termen de 15 ani, într-o colonie cu regim general", au stabilit judecătorii în decizi lor.

Vom nota că procurorii au cerut o pedeapsă mai aspră: 18 ani de pușcărie într-o colonie de tip închis, pe când apărarea a cerut achitarea clientei lor. Dosarul a fost examinat de un colegiu format din trei judecători, cu ușile închise, materialele fiind clasificate „secret”.

Țurcan a fost plasată în arest în iunie 2018, după o altă prelungire a perioadei de arest, Curtea de Apel a modificat pe 16 ianuarie 2020 măsura restrictivă, interzicându-i doar comunicarea cu martorii din dosar. Cu toate acestea, ea nu a rămas liberă mult timp: la propunerea parchetului, instanța de casare a trimis-o înapoi la centrul de detenție preventivă, pe 7 februarie, în același timp reîntorcând cazul în Instanța de apel, care a lăsat-o apoi în izolator.

Recoltarea roadei  - Sputnik Moldova
Societate
Federația Rusă a extins regimul preferențial pentru exportatorii moldoveni

Potrivit hotărârii de punere sub acuzare, postată anterior pe rețelele de socializare de Pavlov, Țurcan ”aflându-se într-un loc neidentificat, acționând în mod deliberat împotriva securității Federației Ruse pentru a îndeplini sarcinile stabilite de serviciul special moldovenesc, din motive mercantile, conștientizând că informațiile primite privind volumul livrărilor și capacitatea de putere a energiei furnizate din Federația Rusă în Ucraina într-o anumită perioadă constituie secret de stat, nu mai târziu de 29 septembrie 2015, prin intermediul unui canal de comunicare închis”, le-a transmis serviciului special moldovenesc.

Ancheta consideră că diseminarea prematură a acestor date ar putea complica relațiile Rusiei cu state străine și organizații internaționale sau ar fi putut fi folosite împotriva securității Federației Ruse și, de asemenea, că Țurcan a primit sume mari de bani pentru transmiterea lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0