Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Judecătoria Moscova: 15 ani de pușcărie pentru moldoveanca Carina Țurcan - video

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaКарина Цуркан
Карина Цуркан - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul a cerut 18 ani de pușcărie, în colonie cu regim general, apărarea a insistat ca aceasta să fie recunoscută nevinovată, dar instanța a dat o a treia decizie.

CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. Judecătoria orașului Moscova a decis 15 ani de colonie cu regim general pentru moldoveanca Carina Țurcan, care a fost membru al consiliului de administrație al Inter RAO, pe cazul în care a fost acuzată de spionaj, anunță RIA Novosti.

Рассмотрение жалобы на арест К. Цуркан - Sputnik Moldova
Societate
Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia, a ajuns pe banca acuzaților

"Instanța a decis să o recunoască pe Țurcan vinovată de săvârșirea infracțiunii incriminată de Articolul 276 al Codului Penal al Federației Ruse și să-i fie stabilită pedeapsă sub formă de lipsire de libertate pe un termen de 15 ani, într-o colonie cu regim general", au stabilit judecătorii în decizi lor.

Vom nota că procurorii au cerut o pedeapsă mai aspră: 18 ani de pușcărie într-o colonie de tip închis, pe când apărarea a cerut achitarea clientei lor. Dosarul a fost examinat de un colegiu format din trei judecători, cu ușile închise, materialele fiind clasificate „secret”.

Țurcan a fost plasată în arest în iunie 2018, după o altă prelungire a perioadei de arest, Curtea de Apel a modificat pe 16 ianuarie 2020 măsura restrictivă, interzicându-i doar comunicarea cu martorii din dosar. Cu toate acestea, ea nu a rămas liberă mult timp: la propunerea parchetului, instanța de casare a trimis-o înapoi la centrul de detenție preventivă, pe 7 februarie, în același timp reîntorcând cazul în Instanța de apel, care a lăsat-o apoi în izolator.

Recoltarea roadei  - Sputnik Moldova
Societate
Federația Rusă a extins regimul preferențial pentru exportatorii moldoveni

Potrivit hotărârii de punere sub acuzare, postată anterior pe rețelele de socializare de Pavlov, Țurcan ”aflându-se într-un loc neidentificat, acționând în mod deliberat împotriva securității Federației Ruse pentru a îndeplini sarcinile stabilite de serviciul special moldovenesc, din motive mercantile, conștientizând că informațiile primite privind volumul livrărilor și capacitatea de putere a energiei furnizate din Federația Rusă în Ucraina într-o anumită perioadă constituie secret de stat, nu mai târziu de 29 septembrie 2015, prin intermediul unui canal de comunicare închis”, le-a transmis serviciului special moldovenesc.

Ancheta consideră că diseminarea prematură a acestor date ar putea complica relațiile Rusiei cu state străine și organizații internaționale sau ar fi putut fi folosite împotriva securității Federației Ruse și, de asemenea, că Țurcan a primit sume mari de bani pentru transmiterea lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0