Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Federația Rusă a extins regimul preferențial pentru exportatorii moldoveni

© Photo : Miroslav RotariRecoltarea roadei
Recoltarea roadei  - Sputnik Moldova
Abonare
A fost prelungită perioada de export fără taxe vamale din Republica Moldova în Federația Rusă. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ministerul Agriculturii. Astfel, regimul preferențial pentru exportatorii moldoveni a fost extins până în data de 31 martie 2021. 

CHIȘINĂU 28 dec - Sputnik. Legumele, unele fructe, vinuri și semințele de floarea soarelui vor putea fi exportate în Federația Rusă fără taxe vamale până la finele lunii martie 2021.

© Photo : Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și MediuluiHotărârea Guvernului Federației Ruse privind extinderea regimului preferențial pentru exportatorii moldoveni până la 31 martie 2021
Federația Rusă a extins regimul preferențial pentru exportatorii moldoveni  - Sputnik Moldova
Hotărârea Guvernului Federației Ruse privind extinderea regimului preferențial pentru exportatorii moldoveni până la 31 martie 2021

O decizie în acest sens a fost luată de către Federația Rusă. Astfel, în urma unui acord bilateral, s-a convenit extinderea regimului preferențial pentru exportatorii moldoveni până în data de 31 martie 2021. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, datorită acestui regim preferențial, producătorii din Moldova economisesc de la 300 la 500 de milioane de lei pe an.

Igor Dodon și Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Politică
Detalii de la întâlnirea lui Dodon și Greceanîi cu președintele Dumei de Stat
Amintim că vineri, 25 decembrie, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, dar și delegația parlamentară condusă de Zinaida Greceanîi, au întreprins o vizită la Moscova, în cadrul căreia s-au întâlnit cu mai mulți oficiali ruși. La întrevederea cu șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, Igor Dodon a menționat importanța colaborării Republicii Moldova cu Federația Rusă. 

„Am remarcat că în acest sens există un potențial nevalorificat pe deplin. Am exprimat gratitudine domnului Dmitri Kozak și conducerii Federației Ruse pentru susținerea oferită Moldovei în combaterea răspândirii coronavirusului, pentru asistența gratuită acordată agricultorilor noștri, afectați de secetă, precum și pentru facilitățile oferite exportatorilor din Moldova pe parcursul anilor 2018-2020, în vederea livrării fără taxe vamale a produselor agroalimentare pe piața rusă”, a spus Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0