Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri parlamentare anticipate cât mai curând: Reacția PPDA după consultări cu Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariАлександр Слусарь Alexandru Slusari
Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc cât mai curând. De această părere sunt deputații fracțiunii PPDA. Aceștia au încheiat acum câteva minute consultările cu președintele Maia Sandu. 

CHIȘINĂU 28 dec - Sputnik. În urma discuțiilor cu președintele Maia Sandu, deputații PPDA au reiterat că vor alegeri parlamentare anticipate cât mai curând posibil și că nu vor propune niciun candidat la funcția de premier. 

PSRM - Sputnik Moldova
Politică
PSRM după consultări: Deciziile aparțin Maiei Sandu

Alexandru Slusari a declarat pentru presă că în cadrul consultărilor deputații PPDA au discutat cu Maia Sandu mai multe probleme cu care se confruntă în prezent cetățenii. El a menționat criza sanitară, dar și seceta care a afectat agricultorii din Republica Moldova. Slusari a mai menționat că s-a pus în discuție și reforma justiției. 

Totodată, Slusari a precizat că Guvernul interimar este limitat în atribuții și că până la alegeri, statul trebuie să funcționeze. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
PAS după consultările cu Sandu: Ce spune despre anticipate
„Doamna Sandu mai are încă câteva consultări și probabil că până diseară va fi prima reacție în urma acestor consultări. Noi vom da votul pentru alegerile anticipate, dar în situația în care să fie analizate toate riscurile și problemele. Noi am spus foarte clar care sunt opțiunile noastre. Noi nu propunem candidatura niciunui prim-ministru. Rămâne la discreția Maiei Sandu să analizeze toate riscurile și să vină cu o soluție optimă pentru declanșarea alegerilor anticipate imediat sau fie să caute o altă soluție”, a precizat Alexandru Slusari.

Amintim că președintele Maia Sandu a invitat la consultări toate fracțiunile din Parlament pentru a discuta acțiunile care urmează a fi întreprinse în continuare pe filiera politică din țară. Consultările au început luni, la ora 11:30. Până acum Maia Sandu a discutat cu trei fracțiuni, urmează să se întâlnească cu deputații PDM, ai Partidului „ȘOR” și cu cei ai grupului parlamentar PRO Moldova. La finalul consultărilor, președintele Maia Sandu va susține o conferință de presă în care va face un sumar al tuturor discuțiilor de astăzi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0