Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS după consultările cu Sandu: Ce spune despre anticipate

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Consultările între deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate s-au încheiat.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a declarat după consultările cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că poziția formațiunii a rămas aceeași. 

PSRM - Sputnik Moldova
Politică
PSRM după consultări: Deciziile aparțin Maiei Sandu

„Optăm pentru alegeri anticipate. Țara are nevoie și oamenii cer un alt Parlament. Acest Parlament s-a compromis. Îndemnăm fracțiunile ca în deciziile cu cu care vom veni să ne comportămn ca oameni de stat. Orice zi de întârziere în declanașarea anticipatelor e în detrimentul oamenilor”, a declarat Grosu. 

Potrivit oficialului, cea mai simplă cale ar fi să nu fie adoptată nicio hotărâre în termen de 90 de zile. Grosu a remarcat că în spațiul public au apărut zvonuri potrivit cărora actualul Legislativ ar urma să aplice tactica autodizolvării.

Deputații PAS i-au cerut actualului președinte să nu numească nici un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. 

„Noi nu am propus nici o candidatură. Noi pledăm pentru alegeri anticipate. Orice discuție despre Guvern, anticriză, duc la amânarea acestora”, a mai spus Igor Grosu. 

Potrivit lui, lucrurile vor fi gestionate în continuare de funcționarii care au mai rămas în ministere. Acesta a mai menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate ar fi gata să voteze un premier, dar deja în cadrul următoarei legislaturi, în urma alegerilor anticipate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0