Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Regulile ce trebuie respectate de sărbători

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În fiecare an, de sărbători, sunt înregistrate diverse cazuri neplăcute, din cauza nerespectării unor reguli simple de siguranță. În acest sens, specialiștii din cadrul IGSU vin cu câteva recomandări.
IGSU: Recomandări importante în ajunul sărbătorilor de iarnă

Odată cu sărbătorile de iarnă și angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vin cu un șir de atenționări pentru cetățenii Republicii Moldova.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, a remarcat că majoritatea incidentelor ce au loc de sărbători survin în urma nerespectării unor reguli elimentare de siguranță. Astfel, și în acest an specialiștii se referă la utilizarea materialeleor pirotehnice, specifice sărbătorilor de iarnă.

"Evitați procurarea acestora din locuri neautorizate.Sunt diverse situații când oamenii ajung în spitale cu traumatisme sau arsuri. În cazul în care nu sunt specialiști care să lanseze produse pirotehnice, atunci evitați acest lucru. În special, este strict interzis copiilor să folosească materialele pirothenice", a remarcat Liliana Pușcașu.

Specialistul a semnalat că un alt pericol de sărbători este izbucnirea incendiilor în preajma pomilor de Crăciun. Amenajararea și amplasarea bradului, fie artificial sau natural, sunt aspecte la care trebuie de atras primordial atenția pentru a înlătura orice risc.

Новогодние елки 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Sărbătorile de iarnă în Chișinău: Cum vor fi marcate

"Bradul trebuie amplasat pe un suport metalic, îndepărtat de sursele de căldură – calorifere, sobe sau alte instalațaii. Luminițele cu care împodobiți pomul trebuie standartizate, autorizate și procurate din magazine speciale. Acestea trebuie deconectate pe parcursul nopții, iar copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați în preajma acestora. În cazul în care alegem un brad natural, care are proprietatea să se usuce mai repede, riscurile sunt mai mari și trebuie să fiți mult mai precauți", a conchis reprezentantul IGSU.

De asemenea, Liliana Pușcașu a recomandat dotarea locuințelor cu un mijloc de stingere de primă intervenție ce poate fi utilizat cu ușurință de către fiecare membru al familiei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0