Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sărbătorile de iarnă în Chișinău: Cum vor fi marcate

© Sputnik / Mihai CarausНовогодние елки 2020
Новогодние елки 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an pandemic, sărbătorile de iarnă pot fi marcate numai în familie și în cercul apropiaților și prietenilor. Toate evenimentele de amploare rămân interzise.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Sărbătorile de iarnă din acest an vor fi marcate diferit față de anii trecuți. Autoritățile municipiului Chișinău nu intenționează să relaxeze măsurile anti-epidemice în timpul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Acest lucru a fost anunțat în studioul Sputnik Moldova de către doctorul în științe medicale, șeful adjunct al Departamentului de sănătate publică și îngrijire a sănătății din capitală, Boris Gîlcă.

© Sputnik / Mihai CarausBoris Gîlcă
Sărbătorile de iarnă în Chișinău: Cum vor fi marcate - Sputnik Moldova
Boris Gîlcă

Potrivit lui, restricțiile impuse nu vor fi relaxate în viitorul apropiat.

„Nu se va întâmpla acest lucru din motive justificate. Orașul este pregătit de sărbători în siguranță – nu vor fi petreceri, târguri de Crăciun, spectacole. Nimănui nu-i va fi interzis să se plimbe pe stradă, să admire bradul ș.a. Cu toate acestea, cetățenii sunt obligați să poarte măștile de protecție în spațiul public închis și deschis, să respecte distanța socială și măsurile de igienă elementară", a spus invitatul.

Anterior, s-a anunțat că anul acesta nu va exista târg de Crăciun în Chișinău din cauza pandemiei de coronavirus.

Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins Chișinăul - Sputnik Moldova
Chișinăul a îmbrăcat haine de sărbătoare

În ciuda acestui fapt, autoritățile municipale au decis să instaleze un brad împodobit în scuarul Catedralei mitropolitane.

Acolo, conform tradiției, a fost organizat un „orășel” al sărbătorilor de iarnă, care a fost inaugurat pe 1 decembrie.

În plus, multe companii și organizații au decis să-și instaleze propriii lor pomi de Crăciun, iluminări și diverse decorațiuni festive în tot orașul.

De asemenea, în fiecare sector al capitalei evenimentele vor fi organizate în parcuri și piețe, dar ținându-se cont de situația pandemică și cu respectarea tuturor normelor și restricțiilor din această perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0