Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tradiții de sărbători: Acțiuni de caritate în satele Moldovei

© Sputnik / OsmatescoLudmila Ceaglîc
Ludmila Ceaglîc - Sputnik Moldova
Abonare
În ciuda pandemiei, în satele Moldoveni pregătirile de sărbătorile de iarnă sunt în toi. Chiar dacă vor fi marcate într-un mod diferit decât în anii precedenți, tradițiile specifice perioadei sunt păstrate cu sfințenie în localitățile din țară.
Tradiții de sărbători: Acțiuni de caritate în satele Moldovei

Satul Calfa din raionul Anenii Noi a îmbrăcat straie de sărbătoare. Bradul a fost decorat cu zeci de jucării și luminițe, iar localnicii vin cu mare bucurie să admire frumusețea acestuia. Pe lângă tradiția de a instala deosebitele decorațiuni, în acest an au continuat și acțiunile de caritate.

Gabriela Lungu - Sputnik Moldova
Gabriela Lungu: De ce trebuie să păstrăm tradițiile

"De la începutul lunii decembrie am împărțit cadouri, produse alimentare, dulciuri pentru copii. Este o tradiție frumoasă ca în fiecare an în pragul sărbătorilor de iarnă să aducem măcar o mică bucurie acestor persoane. Pachetele au fost distribuite cu respectarea tuturor măsurilor de protecție", a declarat pentru Sputnik Ludmila Ceaglîc, primărița satului Calfa.

Potrivit ei, în timpul apropiat vor mai fi repartizate cadouri pentru familiile social-vulnerabile. De asemenea, cu prilejul sărbătorilor de iarnă va fi lansat un concurs online pentru copii.

Despre alte activități prevăzute în perioada următoare în satul Calfa aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0