Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Priorități stabilite în domeniul protecției mediului - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariOlga Afanas
Olga Afanas  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul celui de-al 32-lea Consiliu al Verzilor Europeni au fost stabilite mai multe priorități în vederea protejării mediului înconjurător. Și Republica Moldova a primit câteva recomandări în acest sens.
Priorități stabilite în domeniul protecției mediului - detalii

Mai mulți activiști civici și experți în domeniul ecologiei din mai multe țări au participat în cadrul unei întruniri online la care au fost abordate diverse subiecte privind mediul înconjurător.

Reprezentanta țării noastre la acest forum, Olga Afanas, a declarat într-un interviu pentru Sputnik că în cadrul acestui eveniment important au fost votate șapte rezoluții, fiind aprobate mai multe obiective ce vizează statele participante.

Vitalie Marinuță - Sputnik Moldova
Marinuță: Problemele de mediu trebuie să fie o prioritate
"A fost votată introducerea în regim de prioritate pe agenda parteneriatului estic din care face parte și Moldova obiectivele verzi și anume cele de protecție a mediului și acțiuni urgente în vederea stabilirii unor politici ecologiste. Prioritățile stabilite au vizat susținerea oamenilor ce promovează politicile de mediu, dar și insistența asupra autorităților de implementa acțiuni concrete în vederea protejării mediului", a spus interlocutoarea.

Anterior, Olga Afanas a afirmat în studioul Sputnik că educaţia ecologică lipseşte cu desăvârșire în țara noastră, atâta timp cât se observă pasivitate din partea autorităților și cetățenilor, iar dacă continuăm în acest ritm, atunci peste câțiva ani țara noastră se va transforma într-o groapă de gunoi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0