Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Marinuță: Problemele de mediu trebuie să fie o prioritate

© Sputnik / Mihai CarausVitalie Marinuță
Vitalie Marinuță - Sputnik Moldova
Abonare
Despre proiectele destinate mediului înconjurător și situația ecologică din Republica Moldova am aflat de la liderul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuță.
Marinuță: Problemele de mediu trebuie să fie o prioritate

În cadrul emisiunii "Obiectiv", Vitalie Marinuță a menționat importanța protejării naturii, dar și impactul activității omului asupra mediului înconjurător.

Potrivit lui, indiferența și inacțiunea societății și autorităților a dus la faptul că țara noastră a ajungă practic în prag de catastrofă ecologică, iar dacă nu vor fi întreprinse măsuri urgente, în zece ani Moldova s-ar putea transforma într-o groapă de gunoi.

"Trebuie să luăm exemplu de la țările dezvoltate, unde situația ecologică este o prioritate. 95 procente din cetățenii europeni consideră că problemele ecologice sunt stringente și trebuie abordate serios și permanent, trebuie să fie alocați bani pentru acest domeniu", a afirmat Vitalie Marinuță.

De menționat este că în perioada 19-23 octombrie curent a fost marcată Săptămâna Verde Europeană. Aceasta este cea mai mare acțiune anuală din Europa privind politica de mediu, care reunește participanți din cadrul guvernelor, industrie, organizațiilor neguvernamentale, mediului academic și mass-media pentru un schimb unic de idei și cele mai bune practici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0