Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Legea Bugetului de Stat a fost promulgată

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Legile Bugetului de Stat, Politicii Fiscale și Vamale au fost promulgate de președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Legea cu privire la modificarea unor acte normative, ce ține de politica bugetar fiscală și vamală au fost promulgate astăzi de președintele Igor Dodon. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Reacția președintelui ales, Maia Sandu, la votul din Parlament: Anticipate
„Principalele prevederi ale Legii bugetului pe anul 2021, se referă la susținerea mediului de afaceri, politicii salarizării, ocrotirii sănătății și politicilor sociale. Potrivit Legii, va continua subvenționarea locurilor de muncă, subvenționarea dobânzilor la creditele contractate de la băncile comerciale de către agenții economici, acordarea creditelor în condiții preferențiale întreprinderilor mici și mijlocii, rambursarea TVA în contul achitării impozitelor salariale, pentru agenții economici din agricultură care au suferit în urma calamităților naturale”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, au fost prevăzuți bani pentru construcția drumurilor, a apeductelor, pentru reparația acoperișurilor școlilor, grădinițelor, dar și a spitalelor. Totodată, Dodon spune că sunt prevăzute acțiuni de susținere a angajaților din sectorul bugetar, precum și a personalului medical, prin punerea în aplicare a următoarei etape de majorare a salariilor cu 30%, de la 1 ianuarie 2021.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Politică
Candu a contestat la Curtea Constituțională abrogarea "legii miliardului"
„Țin să amintesc că inițiativa de dublare a salariilor pentru personalul medical a fost lansată de mine în luna iunie, curent. Potrivit acesteia, prima majorare a salariilor cu 30% a avut loc la 1 septembrie curent, cea de-a doua majorare, cu 30 la sută - la 1 ianuarie 2021, iar la rectificarea bugetului în vara viitoare, urmează să fie bugetată o nouă majorare a salariilor pentru personalul medical, de încă 40 la sută”, a mai scris Igor Dodon.

Amintim, săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat un șir de legi importante și a închis sesiunea. Ulterior, președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut dizolvare Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0