Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Tradiții păstrate cu sfințenie în satele Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
În satele Moldovei se păstrează vechile tradiții și obiceiuri de iarnă. Un exemplu este și localitatea Ciulucani, raionul Telenești.
Tradiții păstrate cu sfințenie în satele Moldovei

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate cu nerăbdare de către moldovenii de la Ciulucani. Aceștia păstrează și transmit vechile tradiții din generație în generație.

Potrivit primarului localității, Larisa Corman, una dintre cele mai deosebite și speciale tradiții este cea de Sfântul Vasile, marcată pe 14 ianuarie.

Gabriela Lungu - Sputnik Moldova
Gabriela Lungu: De ce trebuie să păstrăm tradițiile

"În fiecare an, în ajun de sărbătoare flăcăii se împart în trei cete și urează tot satul, urând sănătate, viață lungă, fericire și bunăstare. A doua zi organizează un joc în centrul satului la care invită toți localnicii. Aceștia vin cu capra care este jucată în fața tuturor consătenilor. Este o tradiție nemaipomenită", a povestit Larisa Corman.

Primarul susține că acest obicei este transmis cu multă sfințenie din generație în generație. Îmbucurător este faptul că deja și cei mai mici preiau tradiția – semn că nu trebuie să renunțăm niciodată la valorile autentice prin care se reflectă o parte din istoria neamului nostru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0