Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pandemia se va termina, virusul va rămâne – prognoze

© REUTERS / DADO RUVICСлово «COVID-19» отражено в капле на игле шприца
Слово «COVID-19» отражено в капле на игле шприца - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul va putea fi ținut în frâu atunci când va fi imunizată 70-80 la sută din populație, afirmă specialiștii.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Pandemia de coronavirus se va încheia către primăvară, a declarat șefa Rospotrebnadzor, Ana Popova.

”Aceasta se va termina către primăvară, dacă ne vom strădui, poate că se va termina și mai devreme. Depinde de fiecare dintre noi”, a afirmat Popova în cadrul unui film la postul TV ”Rossia 1”, citată de RIA Novosti.

Potrivit aprecierii directorului Centrului științific ”Gamalei” (dezvoltatorul vaccinului ”Sputnik V) Aleksandr Ghințburg, spre sfârșitul toamnei viitoare ar putea să fie vaccinați deja aproximativ 70-80 la sută dintre cetățenii ruși și atunci coronavirusul va deveni controlabil. Pentru aceasta, după cum a menționat savantul, producătorii ar trebui să realizeze până la șase milioane  de doze de vaccin în fiecare lună.

Производство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Specialiștii au apreciat acțiunea vaccinului ”Sputnik V” asupra funcției reproductive

Popova a precizat că cei care au deja anticorpi la SARS-CoV-2 nu mai trebuie vaccinați.

Pandemia se va termina, virusul va rămâne

Ministrul rus al sănătății, Mihail Murașko, a declarat că autoritățile planifică să vaccineze 60 de procente dintre cetățenii ruși adulți. Totodată, vaccinarea nu va duce la dispariția coronavirusului, a adăugat el.

”Pandemia se va termina. Vaccinarea ne va ajuta să scăpăm. Circulația virusului, cel mai probabil, se va păstra într-o oarecare măsură”, consideră ministrul.

Potrivit lui, capacitățile de producție sunt suficiente pentru desfășurarea unei campanii de masă.

”Lupta va fi de durată”

Primarul orașului Moscova, Serghei  Sobianin, a estimat că perioada acută a pandemiei se va încheia în capitala rusă peste câteva luni.

Президент РФ В. Путин принял участие в онлайн-заседании Совета глав государств СНГ  - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia invită statele CSI să producă împreună vaccinul împotriva COVID-19

”Eu cred că voma avea încă mult de luptat cu covidul, însă cea mai acută perioadă ar trebui să se încheie peste câteva luni”, a afirmat el

La Moscova au fost înregistrate 6459 de cazuri noi de COVID- 19 în 24 de ore, 1736 de persoane au fost spitalizate. Cu o zi mai devreme, au fost testați pozitiv 6937 de oameni.

”Nimeni nu poate ști acest lucru”

Potrivit președintelui Rusiei, Vladimir Putin, durata pandemiei va depinde de formarea imunității colective și eficiența aplicării vaccinului.

”Când se vor termina toate aceste, nimeni doar nu dă în această privință niște răspunsuri directe. Unii producători de vaccinuri, slavă Domnului, ai spus direct că nu le iese totul prea bine, sunt anumite scăpări. Dar nu-i nimic. Nu văd nimic grav nici în asta”, a afirmat Putin în cadrul conferinței de presă.

Astă vară în Rusia a fost înregistrat primul vaccin pentru profilaxia COVID-19 – ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul științific ”Gamalei”. Preparatul a trecut cu succes două etape de testare pe voluntari cu vârsta de la 18 până la 60 de ani, care au avut un răspuns imun în urma vaccinării și și-au format anticorpi la SARS-CoV-2.

De asemenea, Ministerul rus al Sănătății a mai înregistrat un preparat – ”EpiVacKorona” al Centrului ”Vector”. Este în curs și dezvoltarea altor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0