Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Specialiștii au apreciat acțiunea vaccinului ”Sputnik V” asupra funcției reproductive

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПроизводство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге
Производство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunea vaccinului asupra funcției reproductive a fost verificată pe cobai, spun specialiștii care au dezvoltat preparatul.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Vaccinul împotriva coronavirusului ”Sputnik V” nu are influență negativă asupra funcției reproductive, a declarat pentru RIA Novosti directorul Centrului Gamalei Aleksandr Ghințburg.

Президент РФ В. Путин принял участие в онлайн-заседании Совета глав государств СНГ  - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia invită statele CSI să producă împreună vaccinul împotriva COVID-19

”Acțiunea vaccinului asupra funcției reproductive a fost verificată, evident, asupra animalelor – șoareci și iepuri. Nu există nicio influență negativă”, a spus specialistul.

În luna august, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. Acesta a fost numit „Sputnik V”. Vaccinul se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și verificată, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa efectelor adverse pe termen lung.

După cea de a treia analiză intermediară a datelor studiului vaccinului, ”Sputnik V” a demonstrat o eficiență de peste 91%, însă în ceea ce privește prevenirea cazurilor grave  acest indicator ajunge la 100 de procente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0