Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia invită statele CSI să producă împreună vaccinul împotriva COVID-19

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в онлайн-заседании Совета глав государств СНГ
Президент РФ В. Путин принял участие в онлайн-заседании Совета глав государств СНГ  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a remarcat importanța interacțiunii dintre statele CSI în contextul luptei împotriva răspândirii coronavirusului.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Pregătirea unui plan comun de acțiuni ale țărilor CSI privind măsurile anti-epidemice a fost finalizată. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat acest lucru în cadrul ședinței șefilor de stat din țările CSI.

"Se încheie pregătirea planului de acțiuni, care presupune măsuri anti-epidemice comune", a spus liderul rus.

El a subliniat importanța faptului că, de la bun început, țările CSI au pornit de la necesitatea unor eforturi colective în lupta împotriva epidemiei. Astfel, a fost stabilită o coordonare între serviciile de Sănătate.

În afară de aceasta, la ședința Consiliului liderilor țărilor CSI, Vladimir Putin a declarat că Rusia le propune statelor participante să se ocupe împreună de producerea vaccinului împotriva coronavirusului, RIA Novosti.

Флаги государств СНГ. Архивное фото - Sputnik Moldova
Summitul CSI va avea loc pe 18 decembrie în regim online

"De asemenea, propunem să lucrăm împreună la organizare și producere (vaccinurilor împotriva COVID-19 - n.red.). Vreau să confirm că suntem pregătiți pentru această activitate comună și că suntem interesați de aceasta", a spus președintele rus.

El a subliniat importanța acestui proces pentru populația țărilor din cadrul Comunității, menționând existența contactelor strânse între statele CSI în domeniile economic și umanitar.

”Sute de mii, milioane de cetățeni de-ai noștri traversează frontierele pentru a se întâlni unul cu altul”, a adăugat Vladimir Putin.

Reuniunea Consiliului șefilor de stat din cadrul Comunității Statelor Independente este prezidată de Republica Uzbekistan și se desfășoară în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0