Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liliecii au provocat groază în Chișinău: Unde s-au adunat

Abonare
Peste 200 de lilieci s-au adăpostit la balconul unui apartament de la etajul opt al unui bloc din Chișinău. Sunetul emis de aceștia se auzea din stradă. Firește, a fost necesar să fie evacuați.

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Peste 240 de lilieci s-au adăpostit recent la balconul unui apartament din sectorul Buciucani al orașului Chișinău.

Ploșnița marmorată - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Cum prinzi ploșnițele din Asia care pătrund în casă

Vietățile au pătruns acolo printr-o spărtură și și-au creat o colonie. La solicitarea locatarilor, liliecii au fost extrași și duși la Institutul de Zoologie. Specialiștii de acolo le-au lăsat însă pe micile mamifere zburătoare să plece, sperând că acelea își vor găsi un loc de iernat în mediul natural și vor supraviețui.

Întâmplarea este relatată de jurnal.md, care precizează că, pentru evacuarea liliecilor, locatarii apartamentului au apelat la o firmă ce prestează servicii de dezinfectare, eliminare a insectelor și rozătoarelor.

A fost o primă experiență de acest fel pentru firmă. Directorul acesteia, Constantin Cozlan, a povestit că din drum se auzea cum liliecii ”cântau” la etajul opt.

„Este acces prin fațada balconului, sub geam este o mică gaură și ei pe acolo au intrat și printre blocurile de piatră din care este construit peretele și-au făcut loc. (...) Deci, a fost o operațiune lungă. În total 240 de lilieci au fost”, a spus antreprenorul.

Păsări migratoare, lebăda - Sputnik Moldova
Societate
VIDEO: Locul din Moldova care a devenit o oază pentru păsări  

Publicația scrie că în Republica Moldova există cel puțin 21 de specii de lilieci. Cei din balconul de la Buiucani erau lilieci de amurg, specie neinclusă în Cartea Roșie.

Ce beneficii aduc liliecii? Potrivit site-ului liliecii.ro, prezența liliecilor ar trebui să ne bucure mult de tot. Prin apetitul lor imens, timp de milenii, ei au ținut sub control numărul unor insecte, printre care se află inclusiv insecte dăunătoare, țânțari, molii, gândaci și altele.

Un liliac consumă lejer 2 000 de insecte într-o singură noapte.

În lume există vreo 1 300 de specii de lilieci.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0