Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Voicu: Protestul agricultorilor nu poate fi numit pașnic - Acțiunile MAI-ului

© Sputnik / Mihai CarausProtestul agricultori din 17 decembrie
Protestul agricultori din 17 decembrie - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne, Pavel Voicu, susține că protestul agricultorilor nu poate fi numit pașnic, iar polițiștii acționează conform legii pentru a menține ordinea publică.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat că protestele agricultorilor nu au fost pașnice, iar asta se demonstrează prin acțiunile lor. Despre aceasta demnitarul a vorbit în cadrul unei emisiuni de la postul național de televiziune. 

O ambulanță în fața Parlamentului - Sputnik Moldova
Societate
Video: Un carabinier călcat pe picior cu roata tractorului
”Fiecare cetățean are dreptul să protesteze pașnic, iar să te urci cu tractorul pe scările Parlamentului sau să mergi pe trotuare punând în pericol securitatea cetățenilor, sau să te deplasezi cu tractoarele prin municipiul Chișinău, să perturbezi circulația, deoarece sunt destinate pentru a merge pe câmpuri, acesta nu este un protest pașnic”, a declarat Pavel Voicu. 

Ministrul de Interne a explicat în ce condiții forțele de ordine au aplicat gaze lacrimogene în direcția agricultorilor. 

”Mai întâi de toate le-a fost cerut să se conformeze, să renunțe la această formă de protest și să treacă în cadrul legal. Persoanele nu s-au subordonat cerințelor legale ale colaboratorilor poliție, dorind să ajungă cu tractorul fața Parlamentului, dar noi nu știm intențiile lor mai departe, poate scopul a fost să intre cu tractorul în Parlament, ceea ce este inadmisibil”, a spus Pavel Voicu. 

De precizat că la protestul din 16 decembrie, agricultorii au urcat cu tractoarele pe scările Parlamentului, iar polițiștii au făcut uz de gaze lacrimogene.

Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Agricultori: Polițiștii au folosit gaze lacrimogene
Totodată, în urma unor altercații, 4 angajați ai Ministerului de Interne au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Astăzi, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină de Urgență, Dorina Arsene, a declarat că starea de sănătate a patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne care au fost răniți în timpul protestului fermierilor din 16 decembrie este satisfăcătoare.

În acest context, MAI precizează că pe faptul încălcărilor admise de către participanții la protest a fost inițiat un proces penal, iar pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere au fost pornite mai multe proceduri contravenționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0